Navijači FK Željezničar moći će kupiti Sarajevsko pivo sa grbom voljenog kluba.

Sarajevska pivara d.d. potpisala je ugovor sa FK Željezničar, kojim najpoznatiji brend Pivare, Sarajevsko, ostaje i dalje sponzor našeg kluba. Saradnja je proširena i na projekt koji će sigurno obradovati navijače, jer kupovinom Sarajevskog na kojem je istaknuta etiketa FK Željezničar mogu direktno finansirati klub za koji navijaju.

– Proizveli smo seriju Sarajevskog 0,33 l sa etiketama na kojima su grbovi FK Željezničara i FK Sarajeva. Navijači kupovinom Sarajevskog s etiketom svog kluba direktno finansiraju klub, jer od svake prodane boce dio sredstava ide klubovima. Nadamo se da ćemo i ovako doprinijeti razvoju sporta u našoj zemlji, a klubovima i njihovim navijačima želimo mnogo sreće u predstojećim utakmicama, rekao je generalni direktor Sarajevske pivare d.d. Zlatko Ramić.

Direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak naglasio je da će nastavak saradnje sa Sarajevskom pivarom pomoći ovom klubu da nastavi finansijski održivo poslovanje i uspjehe ekipe na terenu.

– Drago nam je da je Sarajevska pivara prepoznala potencijal u našoj dosadašnjoj saradnji, te smo zajednički odlučili da krenemo u jedan ovakav projekt. Siguran sam da će naši navijači kupovati isključivo Sarajevsko Plavo pivo sa grbom našeg kluba, istakao je Šiljak.

Sarajevsko Plavo pivo u prodaji će se naći u narednim danima.