FK Željezničar se nekako tradicionalno povezuje sa proljećem. Plavo proljeće je sintagma koja je veoma raširena među navijačima. Nije ni čudo, jer proljetni dio sezone nam je veoma često donosio izvanredne rezultate, a nerijetko i fenomenalne nizove rezultata koji bi na kraju rezultirali brojnim uspjesima. Kako stvari stoje, ni ova godina neće biti izuzetak. Nalazimo se u nizu od jedanaest utakmica bez poraza, a čak sedam puta uzastopno smo slavili pobjedu. Na svakom koraku se vidi da je Plavo proljeće još jednom počelo.

Vjerovatno ne treba posebno ni podsjećati koliko je april značajan mjesec za grad Sarajevo. Dan grada Sarajeva je 6. april i to je datum na koji su se mnogo puta u prošlosti desili veliki historijski događaji, i to ne samo od značaja za naš glavni grad, nego i za Bosnu i Hercegovinu, region pa čak i šire. Ovaj april možda neće donijeti historijska zbivanja takvog tipa, ali je sasvim moguće da će ostati urezan u sjećanjima navijača ovog našeg Kluba. Svi smo svjedoci pozitivnih vjetrova koji pušu u FK Željezničar, a pozitivan niz rezultata i rekonstrukcija stadiona su simbol svega toga i svojevrsne nagrade za sve naše navijače.

Naravno, utakmice su ono što navijače najviše zanima. FK Željezničar će u ovom aprilu odigrati čak sedam utakmica. Protivnici u okviru Premijer lige će nam biti Olimpic, Drina, Travnik, Sarajevo i Zrinjski, dok će se između svega sa Slobodom odigrati i dvije polufinalne utakmice Kupa BiH. Na Grbavici ćemo biti domaćini protiv Olimpica, Travnika i Zrinjskog u prvenstvu, kao i jednom protiv Slobode. Posebnu simboliku će definitivno imati dva aprilska duela sa gradskim rivalima. Već ovog vikenda se sastajemo sa Olimpicom koji sa klupe predvodi Milomir Odović, trener koji nam je u godinama iza nas donio mnogo radosti, a za tim sa Otoke nastupaju i brojni igrači koji su u nekom dijelu karijere nosili dres našeg Kluba. Krajem mjeseca nas očekuje još atraktivniji duel sa Sarajevom. Bit će to 125. zvanični duel najljućih rivala u našem fudbalu i šansa da se još jednom pokaže ko je bolji, kako na terenu, tako i na tribinama.

Nema sumnje da za naše navijače počinje mjesec fudbala. Plavi april je idealno vrijeme da nagradimo naše momke za dobre igre koje pružaju te da ih nosimo do novih uspjeha. Borimo se za izlazak u evropska takmičenja, borimo se i za osvajanje Kupa BiH, a dolaskom na utakmice imamo odličnu priliku da vidimo i kako teku radovi na najdražem stadionu. I to nije sve, jer naše navijače u budućnosti očekuju mnoge druge pozitivne vijesti..

Piše se lijepa priča, a još ljepši rasplet je tek ispred nas. Pozitivne stvari su odraz zajedničkog rada Kluba i navijača. Budite dio Plavog aprila na Grbavici, kada će se odlučiti mnogo toga u prvenstvu i Kupu BiH.

Mi smo Željini, Željo je naš!