U prostorijama FK Željezničar održana je još jedna proširena sjednica Uprave Kluba, kojoj su kao i do sada prisustovali Nadzorni odbor i rukovodstvo Skupštine, direktor Kluba i šef struke Amar Osim.

Ovom prilikom napravljena je evaluacija do sada poduzetih aktivnosti, kao i buduće aktivnosti koje će doprinjeti jačanju Kluba u svim segmentima.

Istaknuto je da su prema fudbalerima i administraciji izmirene sve plate i doprinosi iz prethodnog perioda za oktobar, novembar i decembar.

Pored navedenog, Upravni odbor Kluba otplatio je prethodne zatećene kreditne linije, izvršio prve uplate po osnovu dugovanja za teren, te u potpunosti platio pripreme. Pokrenute su aktivnosti oko završetka radova i dobijanja neophodnih dozvola za istočnu tribinu, te prezentovane aktivnosti i potencijal oko rješenja fasade i izgleda sjeverne tribine stadiona.

Posebno je istaknuto da sve je realizovano bez i jedne uplate po osnovu transfera, što dodatno ohrabruje i daje novu dimenziju očekivanja svih.

Amar Osim napravio je osvrt na pripreme fudbalera u Međugorju i Antaliji, te ocijenio jako kvalitetnim i vjerovatno najboljim u posljednjih nekoliko godina. Istaknuo je značajan napredak u pristupu svih fudbalera i zahvalio se Upravi na podršci koju stručni štab i ekipa imaju, te naglasio da se pozitivna energija osjeti i prenosi na sve.

Ovim putem Uprava se posebno zahvaljuje svim navijačima Kluba i poziva da podrže sve zajedničke napore u nastavku sezone, kada očekujemo seriju dobrih rezultata i izlazak u evropska takmičenja.

Mi smo Željini, Željo je naš!