Fudbaleri našeg Željezničara poraženi su u okviru 1/8 finala Kupa BiH od Širokog Brijega rezultatom 2:0.

U 7. minuti Plavi su zaprijetili. Varea je proigrao Turkovića koji sa ivice kaznenog prostora šutira, ali Bilobrk brani. Ponovo se Turković našao u odličnoj prilici u 18. minuti, ali je njegov udarac završio pored lijeve stative gola domaćih.

Nakon odlične akcije Plavih, Bajić je u 33. minuti uposlio Turkovića koji glavom šutira u dobro postavljenog Bilobrka. U 40. minuti napadači Širokog su nekoliko puta šutirali prema golu Plavih, ali je odbrana našeg tima odlično reagovala. Na odmor se otišlo sa rezultatom 0:0.

U trećoj minuti nastavka, Turkoviću je ukazivana ljekarska pomoć. Minutu poslije domaći su izveli dva kornera, ali bez veće opasnosti po naš gol. U 59. minuti Bučan ubacuje, Bajić šutira glavom, a Bilobrk odličnom intervencijom spašava svoj gol.

Lašto je prošao u kazneni prostor te šutirao, ali je lopta otišla u korner, nakon kojeg Kosorić izbacuje loptu. Hadžiahmetović je zamijenio Vareu. U tom trenutku na terenu je od 11 fudbalera igralo pet kojih su prošli naš omladinski pogon.

Edi Baša je zamijenio Seada Bučana u 75. minuti. Minutu poslije Kožul je šutirao, a Kjosevski odličnom intervencijom spasio svoj gol. U narednom napadu Wagner šutira, ali je Kjosevski ponovo na visini zadatka. Domaći su poveli u 80. minuti golom Wagnera.

Sedam minuta prije kraja Nuspahić je zamijenio Turkovića. U 88. minuti Stanić je šutirao što je Bilobrk lagano uhvatio. Konačnih 2:0 postavlja Wagner svojim drugim golom na utakmici u 90. minuti.