Fudbaleri našeg Željezničara savladali su u okviru 5. kola BH Telecom Premijer lige BiH domaći Radnik rezultatom 3:1.

Plavi su poveli već u 2. minuti. Turković je oboren u kaznenom prostoru, a siguran sa bijele tačke je bio Sead Bučan. U 8. minuti Tomić je dobio žuti karton zbog oštrog starta. Nakon slobodnog udarca Vučinić je zaprijetio, ali bez veće opasnosti po naš gol.

Veliku priliku je Radnik propustio u 16. minuti kada Milović sa deset metara šutira pored gola Antolovića. U 25. minuti Zeljković griješi, Vučinić šutira, ali Antolović loptu izbacuje u korner. Nakon kornera i dobre reakcije odbrane, Plavi su istrčali kontru, ali u završnici griješi Baša.

Igrala se 35. minuta kada je Lazić nadmudrio Zeljkovića te šutirao pored lijeve stative gola Plavih. Pred sami kraj prvog dijela dvije prilike, po jedna na obje strane. Prvo je Baša proigrao Bučana koji je promašio loptu, a nakon kontre i greške Antolovića, Lazić je promašio prazan gol.

U trećoj minuti nastavka, Hasanović je šutirao daleko iznad prečke Antolovićevog gola. U 54. minuti Memija je zamijenio Bašu. Minutu poslije Željezničar je poveo sa 2:0. Nakon duge akcije, lopta je došla do Sadikovića koji se oslobađa svog čuvara i brilijantnim udarcem sa 20 metara zatresaopogađa mrežu domaćih.

Memija je odlično prošao u 60. minuti, ubacio loptu, ali u posljednji trenutak Galešić spašava svoj tim. Jamak je u 66. minuti zamijenio Hadžiahmetovića. Dvije minute poslije Ćosović je prošao i šutirao, ali je Antolović odličnom odbranom spasio svoj gol. U 75. minuti Varea je ušao umjesto Turkovića.

Agilni Lazić je ponovo pokušao u 77. minuti, ali Antolović nije imao većih problema. U 79. minuti Plavi su riješili sve dileme oko pobjednika. Tomić je izašao sam pred Bodirogu koji mu brani udarac, ali odbijenu loptu Tomić posprema u mrežu. Samo dvije minute poslije Radnik je smanjio rezultat na 3:1 golom Galešića.

Bašić je volej udarcem zaprijetio u 84. minuti, a Antolović sigurno uhvatio loptu. Minutu poslije Jamak je istrčao kontru, uposlio Bučana čiji udarac je izblokiran i odlazi u korner. Do kraja su domaći zaprijetili preko Vučinića i Lazića, ali se rezultat nije mijenjao.

U narednom kolu Željezničar gostuje u Zvorniku kod domaće Drine.