Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice remizirali sa domaćim Veležom 3:3.

U sedmoj minuti Behram iskosa iz slobodnog udarca šutira visoko preko gola. U 13. minuti Ovčina dobro ubacuje, a Mujezinović glavom šutira preko gola. Dvije minute poslije Brandao šutira, Kjosevski sigurno hvata. U 19. minuti je bilo 1:0. Lucas je šutirao, a lopta pogodila Osmankovića promijenila smjer i zatresla našu mrežu. Samo što su naši fudbaleri krenuli s centra bilo je 2:0. Osmanković je pokušao ispucati loptu, ona je pogodila Brandaa i završila u našem golu.

Novu grešku naš tim pravi u 28. minuti. Pavić loše odigrava, lopta dolazi do Brandaoa koji snažno šutira sa 15 metara i pogađa za velikih 3:0. Prvu priliku su Plavi imali u 29. minuti. Stevanović je ubacio, a Krpić glavom šutirao pored gola. Velež je igrao sjajno i u 29. minuti Behram šutira, Kjosevski brani.

U 31. minuti naš tim smanjuje. Nakon kornera Arežine lopta se odbijala po kaznenom prostoru, došla do Bakrača koji snažno šutira i pogađa. Veselinović u 38. minuti šutira pored gola sa distance. Probao je i Arežina sa 30 metara u 42. minuti, ali i njegov pokušaj odlazi pored gola. U posljednjem napadu prvog dijela Krpić šutira glavom, Bobić brani. Na poluvrijeme se otišlo sa 3:1.

U 47. minuti Arežina sa 30 metara fantastično šutira i pogađa za 3:2. Veselinović u 56. minuti snažno šutira sa distance, Tipura uspijeva odbraniti. Dacić u 75. minuti iskosa hvata volej, ali lopta odlazi daleko od gola Veleža. U 76. minuti bilo je 3:3. Zajmović je spustio za Arežinu, ovaj sa strane lijepo ubacio gdje pronalazi upravo Zajmovića koji posprema loptu u mrežu domaćih.

Zajmović dobro prolazi z 87. minuti, ubacuje, a Dacić sa pet metara nije uspio bolje šutirati i postići gol. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u četvrtak u Tallinu protiv Narve Trans. Susret prvog pretkola Evropske lige počinje u 18 sati. 

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Osmanković (Bogičević od 59.), Bakrač, Pavić (Mehremić od 59.) – Hajdarević, Šabanadžović (Čurjurić od 46.) – Veselinović (Zec od 63.), Arežina, Blagojević (Zajmović od 46.) – Krpić (Dacić od 74.).
Velež: Bobić – Dario, Zvonić, Kuduzović, Mešanović – Ćosić – Behram, Lucas – Mujezinović, Ovčina – Brandao.