Omladinci našeg Željezničara protekli vikend igrali su utakmice 20. kola Omladinske Premijer lige BiH. Kadeti su remizirali sa domaćim Sarajevom 2:2, dok su pioniri slavili sa 3:0.

Pioniri Željezničara, predvođeni Admirom Dervišijem, nastavili su sa sjajnim partijama i novom pobjedom se izdvojili na tabeli. Željo je savladao Sarajevo sa 3:0, a odličnu igru cijele ekipe krunisao je Zlatan Zeničanin sa tri pogotka. Za Plave su igrali: Stijepić, Šemdin, Barimac, Taraba, Kulovac, Sadžak, Karić, Šabić, Puljić, Dugić, Zeničanin. Još su igrali: Babić, Gušić, Bajrić, Malja, Mršo. Nakon 20 odigranih kola Plavi su prvi na tabeli sa 50 bodova, drugo je Sarajevo sa 45,  a treća Sloboda sa 42.

Kadeti Željezničara i Sarajeva su u Butmiru odigrali odličnu utakmicu, a na kraju su obje ekipe postigle po dva gola. Za naš tim strijelci su bili Ramić i Jaganjac, dok su za domaće pogađali Bajrić i Bijelonja. Tim Fadila Žerića igrao je u sastavu: Bjelića, Pirić, Pašić, Kobašević, Karišik, Ramić, Kočević, Serdarević, Brković, Jakupović, Jaganjac. Još su igrali Pajtak i Hrkalo. Zrinjski je prvi na tabeli sa 46 bodova, Željo drugi sa 45, a treći je Borac sa 44.

U narednom kolu pioniri i kadeti će dočekati selekcije Tuzle City.