Nakon što smo objavili javni poziv za dostavljanje ponuda za rekonstrukciju terena na Stadionu Grbavica, FK Željezničar želi informisati javnost da su inicijalna sredstva od 500.000 KM, za ovu namjenu osigurana rebalansom budžeta Kantona Sarajevo za 2017. godinu. Podsjećamo, da je krajem prošle godine potpisan i sporazum na osnovu kojeg Vlada Kantona Sarajevo novčano sufinansira klub u svrhu rekonstrukcije glavnog terena Stadiona Grbavica. Osim toga, gradske vlasti su projekat izgradnje stadiona podržale sa 200.000 KM.

FK Željezničar se zahvaljuje kantonalnom premijeru Elmedinu Konakoviću, gradonačelniku Abdulahu Skaki te resornom kantonalnom ministru Mirvadu Kuriću što su prepoznali sve napore i aktivnosti kluba u proteklom periodu, te na ovaj način omogućili da klub pokrene značajane infrastrukturne projekte.

Rekontrukcija terena Stadiona Grbavica će u velikoj mjeri doprinijeti poboljšanju uslova na našem stadionu te omogućiti da igrači FK Željezničar i reprezentacije BiH imaju savršene uslove za igru, neovisno od vremenskih prilika.

Klub će se angažovati u punom kapacitetu da aktivnosti budu realizovane prema planiranoj dinamici, te će o svemu blagovremeno informisati javnost i navijače.