Juniori našeg Željezničara u srijedu će dočekati ekipu Red Bull Salzburga, a kapiten ekipe Kemal Osmanković poziva sve navijače da podrže njega i njegove saigrače.

Susret se igra na Stadionu Grbavica sa početkom od 20 sati, a cijena ulaznice sa sjevernu tribinu koja će biti jedina otvorena iznosi 3 KM, dok je ulaz za članove Kluba besplatan. Kapiten Plavih, Kemal Osmanković, osvrnuo se na prvu utakmicu u Grodigu.

– Utakmica u Grodigu nam je pokazala sve naše slabosti. Pored silnog truda i neupitne želje, ipak presudio je kvalitet, koji je neosporno na njihovoj strani, potpomognut vrhunskim uslovima za rad. Utakmica u srijedu je još jedno veliko iskustvo za nas, jer mi smo na početku evropskog puta, i svakako odlična prilika da učimo od boljih. Njihova organizacija, znanje i iskustvo može nas učiniti boljim, nikako lošijim, za buduće naše pohode, rekao je talentovani defanzivac.

– Poslije Salzburga, okrećemo se domaćem takmičenju, koje je karta za evropske pohode, te silno želimo obezbjediti i sljedeće godine isti put, jer samo kontinuitetom možemo računati na evropske pomake. Svakako da jurišamo na titulu, a naša forma nam ulijeva u nadu da ćemo to i ostvariti. Idemo od kola do kola, za svaki bod se borimo, jer mi znamo šta nama znači plavi dres, kazao je Osmanković dodavši:

– Želim da pozovem sve navijače, ako su u mogućnosti da prisustvuju utakmici, jer će nam to mnogo značiti, ne konkretno za Salzburg, već kao nagrada i putokaz za bolju budućnost. Ova generacija je gotovo sve osvojila što se tiše državnih takmičenja i uvijek je vjerno i sa ponosom nosila dres Želje.