Željezničar je poražen od Veleža sa 2:0, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili treneri, Amar Osim i Feđa Dudić.

– Imali su sreću da iz prvog prelaska centra daju gol, iz prekida, gdje mi imamo problem. To im je pomoglo da još više ostanu koncentrisani na ono što su trebali uraditi. Golman je neke stvari odradio izvanredno. Naopako je krenulo i tako je završilo. Mi smo kampovali u šesnaestercu, a oni su tri puta prešli centar i dali gol. Falilo nam je igrača, falilo nam je važnih igrača, ovi koji su danas igrali nisu uspjeli zamijeniti one koji su izostali. Nismo bili nastrojeni kilerski da damo neki gol i okrenemo utakmicu u našu korist. Žao mi je što smo pokvarili dojam koji smo ostavili kroz cijelu polusezonu. Vidite kakva je liga, svako može svakoga pobijediti, ne treba čuditi to što se dešavaju ovakvi rezultati, bit će ih još, rekao je Amar Osim, pa dodao:

– Razbranili smo golmana na početku i što je više utakmica odmicala, bio je sve bolji. Na kraju su naši odustali, imali su osjećaj da mu ne mogu nikako dati gol. Ne treba sve ono što smo dobro uradili u ovoj polusezoni baciti pod noge zbog jedne utakmice. Ova utakmica je bila nesretna, Velež je zaslužio u prvoj utakmici pobjedu protiv nas, ali nisu nas pobijedili, ovaj put im se to vratilo.

– Danas smo najmanje zaslužili da pobijedimo, to je realnost. Prizivamo sreću pet-šest kola, kako je danas Željo odigrao, mi smo igrali ranije, danas nam se vratilo. Bili smo inferiorni i pobijedili. Nismo mogli iznijeti loptu iz svoje trećine, imali smo problema u veznoj liniji jer Vehabović nije zadnji vezni. Morao sam ga spustiti jer nismo imali adekvatne igrače što je razlog naše loše igre. Kad smo Darija prebacili na lijevog beka, a Ćivića vratili unutra napravili smo pun pogodak. Realizovali smo potom kontru i riješili pitanje pobjednika. Drago mi je zbog Bobića jer je bio u negativnom tonusu, neke golove je primao koje nije trebao i rad se isplati. Pohvalio bih domaćina, bilo je jako korektno, za ovako hladno vrijeme dobra posjeta, čestitke našim navijačima, puno sam gledao derbija i nikad se nisu gostujući navijači čuli kao danas na Grbavici. Svaka im čast. Zimska pauza će za nas biti jako dobra. Mislim da će se 23. februara tražiti karta više još ako bude noćna utakmica, ispunićemo stadion. Pohvalio bih suđenje, ne može niko da se žali, prizivao sam sreću, ostvarilo nam se, moramo biti ponosni na pobjedu jer je Željo došao pun samopouzdanja zbog pobjede na derbiju i mi smo ih savladali 2:0, kazao je Dudić.