Željezničar je ubilježio poraz od Širokog Brijega sa 2:1, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili Amar Osim i Toni Karačić.

– Niko nam nije kriv, sve smo imali u svojim rukama. Protivnik je čitavu utakmicu igrao otvoreno, nije se trudio da nečasnim radnjama dođe do cilja. Par puta nam je omogućio da odigramo kontru jer se nisu branili. Oni su dva puta ušli u kazneni prostor, mi smo imali sedam – osam šansi. Možda je bolje da se ovakva utakmica desila sad, a ne tamo pred kraj sezone. Odigrati rezultatom 1:1 ili izgubiti 2:1, nama je to manje-više isto, rekao je Amar Osim, pa nastavio:

– Jednostavno, mi smo trebali ovu utakmicu pobijediti. Široki je imao stoprocentnu realizaciju, a mi nismo. Mogu se nadati samo da ćemo u derbiju biti efikasniji. Koristiti svoje šanse, za razliku od onoga što smo večeras radili. Morat ćemo se odmoriti, raditi i biti raspoloženi, te koristiti svoje šanse, kojih neće biti toliko koliko ih je bilo večeras. Ako želimo nešto napraviti u derbiju, moramo biti raspoloženi.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Sarajeva. Derbi na Koševu igra se od 16 sati.