Željezničar je u trećem kolu ostvario i treću pobjedu, a na Grbavici su Plavi savladali Borac sa 2:1. Tim povodom obratio se šef struke, Amar Osim.

Prilično nesadržajno prvo poluvrijeme gdje su se ekipe neutralisale što taktikom što uzajamnim respektom. Nije lako igrati protiv ekipe koja je prva na tabeli, koja ima opasne pojedince i koja ima dobrog trenera. Bili smo oprezni i do posljednjih deset minuta prvog dijela se nije ništa dešavalo. Kada je izašao mali Lukić, bez da potcjenjujem Kajkuta, mi smo od tada počeli da stišćemo, da je ostalo još pet minuta zabili bismo vjerovatno gol. U drugom dijelu smo dali gol, imali smo osjećaj da utakmica ide u našem smjeru, neuobičajena greška igrača koji ne pravi takve greške i oni su dali gol. Oni su dali gol iz prve prave akcije, ali smo dobro reagovali. Nismo imali agresivnosti da damo treći gol, oni su prijetili do kraja, imao je Vranješ situaciju glavom, ali recimo da je jedan razlike okej za nas danas. Pokazali smo više, vodili smo dvaput, rezultat je okej, teška utakmica, puno energije smo izgubili, teško vrijeme, obje utakmice su bile mrljave. Dosta su iscijeđeni igrači, nisu imali energiju, kazao je Osim na početku, dodavši da se svjesno odlučio za ekipu koja je danas istrčala na teren:

– Nismo improvizovali, svjesno smo se na jedne igrače odlučili, a za druge nismo. Većina trenera to radi. Pokušaš igrati. Nije isto igrati sa Borcem i sa Jedinstvom iz Žeravice. Sedam igrača protiv Veleža koji su igrali su igrali iz danas. Pokušali smo slijediti logiku, nismo igrali sa levatima, znajući da možda imamo bolje rezerve nego oni i da bi to mogli iskoristiti. Uvedeš Veselinovića i Lendrića, imaš Bekrića, imaš još jednog špica, dva krila, mogli smo se nadati da bi to moglo odlučiti. Nije improvizovan sastav, to je poenta.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Slobode. Susret na Tušnju se igra od 19 sati.