Željezničar je zasluženo savladao Zvijezdu sa 1:0, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili treneri, Amar Osim i Mladen Obrenović.

– Zaslužena pobjeda. Bez obzira na to što smo imali još dosta situacija da postignemo gol, nismo ipak zaslužili da damo još koji. Utakmicu je odlučila majstorija Zeca što pokazuje kakva je utakmica bila. Pobijedili smo bez primljenog gola, nismo im dozvolili da nešto naprave i to je to. Moramo izvući pozitivne stvari iz ove utakmice. Treću utakmicu smo neporaženi, nekoliko igrača je pokazalo da se može računati na njih, mislim tu na Stanića i Rodina i to nam može pomoći u idućim utakmicama, rekao je Osim i dodao:

– Igrači su još uvijek pod nekom blokadom što je razumljivo, ali mislim da imamo igrače koji vrijede više nego što pokazuju i nadam se da će to pokazati. Nemamo lošu ekipu, ali slijedom okolnosti smo u situaciji u kakvoj jesmo, no to će se popraviti. Igrači slušaju, ponašaju se kvalitetno, ozbiljni su što je dovoljno za tvrde utakmice gdje nam protivnici ne prave šanse dok smo u napadu sterilni što će nadoći sa samopouzdanjem.

– Čestitke Želji na zasluženoj pobjedi iako je odlučila jedna greška našeg golmana, ali je Zec majstorski reagovao i postigao gol. Pokušavali smo, Željo je imao posjed lopte, probali smo im parirati, mislim da smo to dobro radili. Željeli smo iz kontri i polukontri da ih ugrozimo, nismo uspjeli tako da je ovo realan rezultat. Čestitam im još jednom, rekao je Obrenović.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba