Željezničar je na Grbavici poražen od Čelika sa 2:1, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili Amar Osim i Cihat Arslan.

–  Zaslužena pobjeda ekipe Čelika koja je došla sa nekim ciljem i ponašala se tako. Čelik je znao šta hoće, kako želi doći do toga i na kraju su to ostvarili. Mi smo ovu utakmicu odigrali ne znajući šta hoćemo, mislim na sam pristup. Zaboravili smo da igramo protiv dobrog tima koji ima dobrih igrača, te da nas može kazniti što su i uradili. Nismo imali ni sreće realno jer neke šanse nismo ni iskoristili, ali mi je prvi dojam taj da je Čelik znao šta hoće dok smo mi igrali ”šta bude” što danas nije ”upalilo” jer utakmica nije otišla u našu korist. Utakmica je korektna, protivnik je došao da igra bez grubosti, kazao je Osim.

– Igrali smo protiv važnog kluba koji iza sebe ima veliku historiju. Utakmica je bila dobra, morali smo malo više obratiti pažnju na odbranu, danas smo pobijedili, nekad se izgubi, nekad pobijedi, to je fudbal, no sretni smo što smo pobijedili. Kada se pobijedi veliki klub onda je u svlačionici dobra atmosfera. Ima dobrih stvari koje smo uradili, dali smo gol, ali smo pravili mnogo grešaka. U tim situacijama je sreća bila na našoj strani, igračima čestitam na pobjedi, a protivničkoj ekipi želim dosta uspjeha do kraja prvenstva, rekao je Arslan.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu, 25. maja, protiv Tuzle City. Susret na Tušnju se igra u 17 sati.