Željezničar će u subotu u okviru 15. kola m:tel Premijer lige BiH dočekati tuzlansku Slobodu, a tim povodom obratio se šef struke, Amar Osim.

– Igramo protiv Slobode koja će imati veliki motiv da se što bolje prikaže nakon što je zadnju utakmicu na gostovanju u Doboju kod Kaknja slabo odigrala. Imat će motiv na Grbavici gdje zadnje dvije utakmice nisu izgubili u prvenstvu i imaju veliki motiv da na dobrom terenu protiv starog, tradicionalnog protivnika nešto naprave. Sloboda je takva ekipa da im se nikad ništa ne zna, mogu izgubiti od slabijih ekipa, a mogu i, kao što je Borac osjetio na svojoj koži, pobijediti jake ekipe, s navodnicima ili bez. Mi imamo nekih problema sa sastavom, neki su nam igrači kartonirani, neki povrijeđeni, neki su polupovrijeđeni i još ne znamo ko će nastupiti. Nadamo se da ako budemo na nivou na kojem smo bili zadnjih par domaćih utakmica da možemo ostvariti povoljan rezultat, ali se to neće desiti ako ne budemo maksimalno ozbiljni, maksimalno fokusirani i ne budemo maksimalno poštovali protivnika, kazao je Osim.

Utakmica se igra u subotu od 15 sati uz direktan prenos na kanalima Moja TV i MojaWebTV. Glavni sudija na susretu je Dragan Petrović, a pomoćnici su Sreten Udovičić i Igor Radaković.