Fudbaleri našeg Željezničara danas igraju derbi susret 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH sa Veležom.

Derbi starih rivala je na rasporedu od 15 sati, na Grbavici. Plavi s Grbavice imaju četiri boda više od Veleža, a u slučaju pobjede Plavi će zauzeti drugu poziciju na tabeli.

Podrška mladim fudbalerima je itekako potrebna i neophodna, i ovom prilikom FK Željezničar poziva sve Manijake, sve navijače i simpatizere Kluba da danas dođu na Grbavicu i podrže Željezničar do nove pobjede.

U nastavku pročitajte citat Ivice Osima o značaju podrške za mlade igrače.

– Činjenica je, ipak, da je lakše igrati kad te publika ponese svojim bodrenjem. Međutim, ne ide uvijek kako bismo željeli i nakon nekoliko pogrešnih poteza do ušiju dopru zvižduci i ostali znaci negodovanja. Na mladog neiskusnog nogometaša, pogotovu na onog koji ima slabije živce, to djeluje negativno, naprosto osjeti nemoć u nogama.

Tipičan primjer takvog igrača je naš napadač Jelušić, koji na Grbavici ne igra ni upola onako dobro kao na tuđem terenu, a sve zbog toga što se plaši domaće publike i njenog negodovanja ako pogriješi. U takvim slučajevima mi igrači više volimo da navijači šute, nego da nas na taj način »bodre«. A upravo onda kada ne ide, kada se griješi, ili kad protivnik vodi – najpotrebnija nam je podrška iz gledališta. Međutim, kao po pravilu, navijači tada najviše protestiraju, a mlađi igrači se izgube i ne znaju što bi s loptom, riječi su legende našeg Kluba, Ivice Osima.

Cijene ulaznica za susret 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Željezničar i FK Velež će iznostiti za južnu tribinu 5 KM, za članove 4 KM, sjevernu tribinu 8 KM, za članove 6 KM, otkriveni dio zapada 15 KM te natkriveni dio 20 KM.

Mi smi Željini, Željo je naš!