Željezničar je visokim rezultatom od 3:0 savladao Krupu, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili treneri obje ekipe, Amar Osim i Slobodan Starčević.

– Kako je fudbal nekada čudan? Prvih pola sata smo bili nikakvi u utakmici u kojoj se u drugom dijelu nije niko nasikirao. Imamo takvu situaciju kakvu imamo. Svi smo mi pod nekakvim pritiskom, plod takvog pritiska je naša smušena igra prvih pola sata, a u tome nam je i Krupa pomogla. Dese se također neke stvari na koje čovjek ne može utjecati, iako bih ja bio sretniji da su se tri utakmice po jedan gol okrenule na našu stranu nego ovako jedna sa tri gola. Ovo što smo uradili pokazuje da imamo određeni kvalitet jer nismo igrali sa Mošćanicom nego sa ozbiljnom ekipom, rekao je Osim i dodao:

– Prvi put smo iskoristili kikseve naših konkurenata. Sloboda je pobijedila iako sam mislio da će biti remi, Radnik nije dobio nekoliko kola, Mladost je danas pobijedila nakon nekoliko kola gdje su bili užasni, Čelik nije pobijedio već dva kola, mi smo to tek sada iskoristili. Čudna je liga ove godine, pogotovo ovo proljeće, totalno nepredvidiva, Čelik je najbolja ekipa proljeća, imaju 15 bodova iz osam kola, najslabiji je osvojio pet bodova, Sarajevo 14, a mi 11. Zrinjski isto kao i Čelik. Mi koji smo kilavi su osvojili četiri boda manje od najboljeg ovog proljeća, svako svakoga može pobijediti i to nije floskula. Do kraja će biti jako neizvjesno.

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu protiv Širokog Brijega. Susret na Grbavici se igra u 20 sati.