Željezničar će u okviru 17. kola m:tel Premijer lige BiH gostovati Zrinjskom, a tim povodom obratio se šef struke, Amar Osim.

– Ispada ove godine da bolje igramo utakmice s jakim protivnicima, a Zrinjski definitivno spada u red najboljih protivnika. Dodatna povoljna stvar je što igramo u Mostaru, tamo je sad puno bolje vrijeme nego kod nas s obzirom na to da je već decembar i da je hladno i da su tereni već gadni za igrati. Mi smo nakon pobjede u zadnjem kolu, koja je uz kombinaciju s rezultatima ostalih ekipa poboljšala našu situaciju na tabeli, a sutra imamo priliku protiv Zrinjskog da napravimo dobar rezultat i da dodatno učvrstimo svoju poziciju i svoj bodovni saldo, te da Zrinjskog koji nam je konkurent za najviši plasman, u slučaju dobrog rezultata, ostavimo ispod sebe što bi bila velika stvar. Naravno, i Zrinjski ima svoje planove, igraju kući gdje su uvijek favoriti koliko god to zvučalo kao fraza, ali jesu jer su dovoljno dobri da mogu to reći. Mi smo skoro kompletni, nije nam loša situacija kada je igrački kadar u pitanju. Očekujem dobru utakmicu kao što su naše utakmice i bile, pogotovo Pod Bijelim brijegom, istakao je Amar Osim.

Utakmica između Zrinjskog i Željezničara igra se u srijedu s početkom od 15 sati uz direktan prenos na kanalima Moja TV i MojaWebTV.