Željezničar je počeo s pripremama za sezonu 2020/2021, a tim povodom obratio se šef struke, Amar Osim.

– Vjerovatno ćemo dovesti nekoga prema naprijed, dva igrača minimalno jer smo tu izgubili par igrača. Nećemo žuriti, prelazni rok nije počeo, znamo da sve lige osim naše igraju, znamo da se ništa neće dešavati još najmanje 15, 20 dana, neće biti slobodnih igrača. Očekujemo i pretpostavljamo da će u julu, čak i u augustu otvoriti dosta situacija kada su igrači u pitanju. Mi ćemo već tada početi igrati prvenstvo, ali mislim da ćemo preuzeti rizik, možda ćemo početi igrati da ne uzmemo nikog, čekat ćemo da se otvore adekvatne i kvalitetne opcije, kazao je Osim, a potom se osvrnuo na period priprema nakon pauze.

– Niko ne zna je li to dovoljno za pripreme, to je period otprilike koji koristimo za zimsku pauzu. treba znati da smo mi radili, počeli smo trenirati nekih 20, 25 dana prije ove pauze. Tada su igrači već ušli u neku formu koja je bila fina. Ne vjerujem da su igrači što se tiče fizike u deficitu, ali druga je stvar ovo s loptom.

– Pripreme ćemo obaviti ovdje. Pet, šest dana ćemo biti u Konjicu, biti malo zajedno. Imat ćemo dobre uslove dole, kad se vratimo počet ćemo igrati utakmice. Imamo dva super terena na Grbavici, nekad ćemo i van Sarajeva trenirati, ali ćemo pokušati odigrati što više utakmica, jer je to ono što fali igračima. Utakmice su ono što može vratiti osjećaj koji imaš, bez toga nema ništa, pazit ćemo na minutažu  jer igrati nakon 4 mjeseca nije bezopasno.