Željezničar je u okviru posljednje pripremne utakmice u Turskoj poražen od Zorye sa 4:0, a tim povodom obratio se šef struke, Amar Osim.

– Odlična provjera za nas da vidimo kako se fudbal može igrati. Imali smo super dobar taktički trening jer smo se skoro čitavu utakmicu morali braniti, igrači su morali sami naći rješenja u igri. U drugom poluvremenu su to uspjeli. Uspjeli smo ih zatvoriti i čak se nekoliko puta primaći, mogli smo i go dati. Razlika je ogromna, na svakoj poziciji su brži od nas i u startu su u prednosti. Druga stvar je što mi znamo da nećemo sa ovakvom ekipom igrati u prvenstvu. Dobra je stvar što je većina igrača izdržala 90 minuta bez da padnu fizički, kazao je Amar Osim dodavši komentar o igračkom kadru:

IMG 5241

Foto: Armin Herić, www.fkz.ba

– Imamo to što imamo, imat ćemo sličnu ekipi, kompoziciju i stil igre koji smo imali u prvom dijelu sezone. Okosnica ekipe je tu, stopere smo morali promijeniti. Mislim da kad se osvježimo, kad dođemo u situaciju da igramo s ekipama koje su bliže nama da imamo šta ponuditi. Ovo je danas bila ekstremno jaka provjera, jako je bitno da smo se kvalitetno istrčali. Zadovoljni smo s te strane, opet nije lijepo izgubiti bez obziro što je protivnik jak. Neke golove smo mogli spriječiti, al okej, te golove pripisujem vanserijskom kvalitetu protivnika koji je radio stvari na koje nismo navikli, rekao je Osim.

Ekipa Željezničar u utorak se vraća u Sarajevo, a u subotu će odigrati prijateljski susret sa Zrinjskim.