Željezničar će u okviru 4. kola M:tel Premijer lige BiH gostovati u Tuzli kod domaće Slobode, a tim povodom obratio se šef struke, Amar Osim.

– Svaka utakmica ima neku svoju posebnu priču, pa tako i ova. Imali smo do sada tri utakmice s tri kompletno različita konteksta i sva tri smo srećom ili znanjem uspješno apsolvirali. Sloboda će biti četvrta priča zbog svega, mislim na protivnika, na teren, na situaciju na tabeli i mi ćemo morati još jednom se prilagoditi nećemu novom. Znamo šta nas očekuje na terenu. Igramo već treću utakmicu u sedam, osam dana što fizički okej i nije neki napor, ali se svaki put treba skoncentrisati i privikavati na sve uslove i vidjet ćemo koliko ćemo biti u stanju za to da protiv motiviranog protivnika koji je ostvario pobjedu, a ne pobjeđuju baš često u posljednje vrijeme. Dobili su malo samopouzdanja, imaju malo komotniju situaciju, igrat će s manje pritiska i vidjet ćemo hoćemo li se moći prilagoditi protiv takvog protivnika koji će biti miran i motiviran zbog situacije nakon zadnje pobjede, kazao je Osim.

Susret između Slobode i Željezničara igra se u subotu na Tušnju s početkom od 19:00 sati uz direktan prenos na Areni Sport 1.