Željezničar je savladao Mladost sa 2:1, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili treneri obje ekipe Amar Osim i Adnan Zildžović.

Fina utakmica, fin ambijent, fin teren, fina utakmica najviše zahvaljujući Mladosti koja se pokazala kao super organizovana ekipa jer su se pokazali u boljem svjetlu nego mi. Bili su rasterećeni, te su pokazali kvalitet i želju za igrom. Loše smo ušli u utakmicu, dopustili smo im da se razmašu, poveli su, ali imali smo sreću da preokrenemo rezultat i da dođemo do pobjede. Isključenje je promijenilo utakmicu, a na ovakvom terenu je teže igrati bez igrača 65 minuta jer se ne možeš osloniti da će lopta odskočiti ili nešto slično. Nije im lako bilo, ali i takvi su nas napatili. Dobili smo ovu utakmicu zasluženo, ali da nismo imali igrača više, ko zna šta bi bilo, rekao je Osim i dodao:

– Imali smo nesreću da su neka pojačanja došla prekasno, neki se čuvaju zbog povreda i nismo ih iskoristili u punom kapacitetu. Definitivno je da je povoljna okolnost da imamo igrača prema naprijed koji mogu okrenuti utakmicu. Imamo opcija na klupi što nije bio slučaj u ranijim sezonama. Drugačije je kada imaš na klupi Zeca bez obzira koji ima snage za 6 i po minuta utakmice, protivnik se mora braniti i očekivati nešto od njega. I za Mujezinovića je bila utakmica povoljna da uđe u ovom trenutku. Nemamo kartona mislim, vratiće se Krpić, imamo nekih opcija, završio je Osim.

– Čestitke Amaru Osimu, čestitke Manijacima koji su napravili korektnu atmosferu, fer i korektno navijanje, sportski, čestitam Osimu i Želji na pobjedi. Bez obzira što smo imali igrača manje, htjeli smo igrati i dalje. Ovo je puno ozbiljniji Željezničar koji zna šta hoće i koji igra dobro. Najveće pojačanje Željezničara je povratak Osima, ipak Mladost će nastaviti ovakvim tempom igrati jer vjerujemo da možemo. Ovaj poraz se razlikuje od nekog poraza kad se ne igra. Kada 65 minuta igrate sa igračem manje protiv tima koji zna šta hoće onda je teško igrati, kazao je Zildžović nakon utakmice.