Željezničar je na Grbavici savladao Tuzlu City sa 1:0, a jedini gol postigao je Samir Bekrić. Tim povodom obratio se šef struke, Amar Osim.

– Rekoše mi da je utakmica bila dobra, ali ja to nisam baš dramatično doživio. Mi smo prvo poluvrijeme bili isprepadani jer smo prvi put igrali u sastavu u kakvom smo igrali i u toj igri smo napravili fini broj prilika dok je Tuzla City djelovala sigurno, ali nisu bili pretjerano opasni. Drugo poluvrijeme smo slabo otvorili, dopustili one četiri šanse u jednom napadu kada je Erić zakuhao, pa nas onda spašavao. To je bio ključni trenutak utakmice, da smo tada primili gol, ne znam bi li se vratili. Sedam minuta nakon toga smo dali gol, nismo imali problema do crvenog kartona, onda je bilo teško. Branili smo se, uveli su Badjija, počeli su nabijati, dobro skaču, imaju visoke igrače, vile su nas pronosale, na kraju uz sreću i hrabrost izvukli bodove koje nam niko nije poklonio već smo ih zaslužili, istakao je Osim, te zatim dodao:

– Mi smo poslije gola ”zaključali” utakmicu, usporili smo utakmicu, a crveni karton je usporio utakmicu, na kraju ti Vrhovac igra desnog beka, Lendrić desno krilo, oni su namirisali krv, ali ne bih se složio da smo fizički pali. Nije mi djelovalo da imamo problema, nije realno da ih ganjamo po cijelom terenu, povukli smo se.