Željezničar će u okviru zaostale utakmice 6. kola m:tel Premijer lige BiH dočekati Zrinjski, a tim povodom medijima se obratio Amar Osim, šef stručnog štaba Plavih.

– Ako su u dobrom danu možemo imati velikih problema, što je na svojoj koži nedavno osjetila Tuzla City. Znamo da ulazimo u utakmicu u nekakvim raspoloženjima koja nisu ista, ali su mogla biti bolja. Oni zbog rezultata protiv Olimpika koji ih je iznenadio, logično da su očekivali da će bolje proći, a nas zbog načina na koji smo “igrali” u Mostaru, a imali smo uslove da puno bolje to odradimo. Mislim da je jačina protivnika i važnost susreta dovoljna da nas probudi iz tog nekakvog raspoloženja ako je negativno, a nije optimalno, jer s ovakvim protivnikom ako ne uđeš sto posto spreman da radiš neke stvari koje se moraju raditi, imat ćemo velikih problema. Zrinjski zaslužuje s naše strane apsolutnu koncentraciju i motivaciju jer bez tih faktora teško je bilo šta uraditi, kazao je Osim.

Utakmica se igra u srijedu s početkom od 16:30 sati uz direktan prenos na Areni Sport. Pravdu na susretu dijelit će Elvis Mujić, a pomoćnici su Mirza Demir i Goran Dujak. Četvrti sudija je Ermin Sivac.