Omladinci Željezničara igrali su utakmice Omladinske Premijer lige BiH. Kadeti su savladali Mladost sa 4:1, dok su pioniri poraženi sa 2:0.

Kadeti su u Visokom odigrali sjajan meč i slavili sa 4:1. Golove za naš tim su postigli Tarik Pehilj, Madžid Šošić, Dario Ćorić, Hamza Gasal dok je za domaće strijelac bio Harun Goralija. Plavi su igrali u sastavu: Milićević – Fejzić, Beća, Drina, Pehilj, Šošić, Džanko, Ćorić, Husić, Karalić, Gasal. Još su igrali: Mulaosmanović, Hodžić, Mućaj, Alilović, Hukara. Trener: Nermin Šehović.

Nakon 20 odigranih kola Željezničar je prvi na tabeli sa dva boda više od Širokog Brijega.

Pioniri Plavih su doživjeli poraz od Mladosti DK. Domaćin je bio bolji sa 2:0, a golove su dali Huskić i Helja. Ekipa Edima Hadžialagića igrala je u sastavu: Bjelica – Otajagić, Kobašević, Mašala, Brković, Serdarević, Karišik, Halilović, Bučan, Hrkalo, Rastoder. Još su igrali Behlil, Kočević, Pupalović.

Željezničar je na drugom mjestu sa deset bodova manje od Sarajeva. U narednom kolu kadeti i pioniri Plavih će dočekati Slobodu, a u srijedu je na rasporedu zaostala utakmica u Širokim Brijegom sa istoimenim domaćinom.