Juniori Željezničara su u okviru 8. kola Omladinske Premijer lige BiH savladali domaći Čelik sa 2:0.

Nakon remija u Bugarskoj protiv Ludogoretsa, Plavi juniori su nastavili slaviti pobjede u prvenstvu. U Zenici na Kamberovića polju Željo je savladao Čelik sa 2:0, a strijelci su bili Amar Beširević i Tarik Karišik. Fudbaleri Omera Joldića su igrali u sastavu: Kršić – A. Šehić, Dubačkić, Velić, Beširević – Karišik, Nuhanović – E. Šehić, Dacić, Demirović – Hasanović. Još su igrali: Zilić, Midžić, Brajlović, Mujarić.

– U potpunosti mogu da budem zadovoljan. Utakmicu smo mogli riješiti u prvih 20 minuta jer smo imali nekoliko izglednih prilika. Međutim, momci su ostali mirni, uspjeli smo postići jedan pogodak u prvom poluvremenu. U nastavku smo igrali u istom ritmu, držali smo se uputa u svlačionici i na kraju smo dobili 2:0. Imali smo vrhunski prijem od ljudi iz NK Čelik. Nastavit ćemo ovim ritmom i već se od sutra pripremamo za narednu utakmicu sa Krupom, rekao je Omer Joldić nakon pobjede juniora u Zenici.

– Mislim da smo danas zasluženo pobijedili ekipu Čelika. Rezultat je mogao biti i viši. Idemo korak po korak, okrećemo se narednoj utakmici sa Krupom gdje želimo pobjedu, rekao je Amar Beširević, junior Plavih.

Juniori su trenutno na drugom mjestu sa bodom manje od Sarajeva. U narednom kolu na Grbavicu dolazi trećeplasirana ekipa Krupe.