Omladinci Željezničara igrali su utakmice 1. kola Omladinske Premijer lige BiH. Pioniri su savladali domaći Velež sa 5:1, dok su kadeti remizirali 1:1.

Po izuzetno toplom vremenu protekli vikend su u Vrapčićima odigrani susreti pionira i kadeta Veleža i Željezničara. Duel mlađih selekcija završio je visokom pobjedom našeg tima 5:1. Tri gola postigao je Kulovac, a po jedan Zeničanin i Barimac. Za domaće je počasni gol postigao Đuliman. Naš tim igrao je u sastavu: Duškaj, Šemdin, Barimac, Taraba, Kulovac, Sadžak, Buljugija, Puljić, Šabić, Dugić, Zeničanin. Još su igrali: Karić, Bajrić, Malja, Gujić, Fočo. Trener: Admir Derviši.

Kadeti Rođenih i Plavih odigrali su dobru utakmicu, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka rezultat na semaforu pokazao je 1:1. Domaći su stigli u vodstvo preko Rebca, a konačan rezultat postavio je Durić. Za ekipu Nermina Šehovića igrali su: Bjelica, Durić, Bučan, Pašić, Kobašević, Karišik, Serdarević, Hadžiavdić, Ramić, Kočević, Hrkalo. S klupe su ušli: Husić, Jaganjac, Hadžić, Pirić.

U narednom kolu pioniri i kadeti našeg Željezničara dočekuju selekcije Radnika.