Omladinci našeg Željezničara su u okviru 27. kola Omladinske Premijer lige BiH gostovali na Stadionu pod Bijelim brijegom kod domaćeg Zrinjskog. Juniori su remizirali sa 2:2, dok su kadeti bili bolji sa 3:0.

Nakon pobjede u prošlom, derbiju, kola nad Širokim Brijegom od 3:1, juniori Plavih su odmjerili snage sa aktuelnim prvakom Zrinjskim. Željo je dva puta vodio, ali su domaći uspjeli osvojiti bod. Mirza Šubo je u 10. minuti doveo našu ekipu u vodstvo. Ante Krstanović je poravnao rezultat u 54. minuti. Rezervista Semir Dacić ponovo dovodi Plave u vodstvo u 72. minuti. Ipak, u 87. minuti Zrinjski je poravnao, a gol je postigao Marijan Ćavar. Željo je igrao u sastavu: Karavdić – Kurtović, T. Džindo, Velić, Beširević – Šabanadžović, Hajdarević – Jusufi, Šubo, B. Šehić – Mujagić. Još su igrali: A. Šehić, Delić, Tukić, Dacić, Hrvanović. Fudbaleri Admira Adžema nakon 27 utakmica imaju 67 osvojenih bodova, šest više od drugoplasirane Slobode koja ima utakmicu manje.

Kadeti pod palicom Nermina Šehovića su odigrali još jednu kvalitetnu utakmicu i savladali Zrinjski sa visokih 3:0. Sjajan nastup je imao Alen Nuhanović koji je postigao dva gola, a jedan je dodao Eldar Šehić. Za Plave su igrali: Kršić – Mešić, Zilić, I. Džindo, Duraković – Osmanović, Ćosić – Mujić, Nuhanović, E. Šehić – Hasanović. Još su igrali: Hadžić, Adžem, Kolar, Fejzić, Bezdrob. Poslije 27 odigranih kola, Željo je prvi na tabeli sa 66 osvojenih bodova, četiri više od Sarajeva koje ima utakmicu manje.

U okviru 28. kola Omladinske Premijer lige BiH Željezničar će dočekati selekcije Radnika.