Omladinci našeg Željezničara su u okviru 25. kola Omladinske Premijer lige BiH gostovali u Tuzli kod domaće Slobode. Juniori su slavili sa 1:0, dok su kadeti bili bolji sa 3:0.

Derbi juniorske Omladinske Premijer lige BiH u Tuzli su odigrali Sloboda, koja je do ovog kola bila na prvom mjestu, i Željezničar, koji je bio na drugoj poziciji. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka fudbaleri Admira Adžema su slavili sa 1:0, a gol odluke je postigao Mirza Šubo u 90. minuti susreta. U velikoj pobjedi u Tuzli su igrali: Karavdić – Kurtović, Velić, Džindo, Beširević – Šabanadžović, Hajdarević – Hrvanović, Žerić, Jusufi – Mujagić. Još su igrali: A. Šehić, Tukić, Šubo, Dacić, B. Šehić. Željo je ovom pobjedom preuzeo prvo mjesto i sada ima dva boda prednosti u odnosu na Slobodu.

Nakon pobjede u derbiju, kadeti su još jednom pokazali pravu igru i slavili visoku pobjedu od 3:0 protiv Slobode. Golove su postigli Dženan Osmanović, Ahmed Hasanović i Alen Nuhanović. Fudbaleri Nermina Šehovića su igrali u sastavu: Kršić – Mešić, Lukovac, Duraković, Ćosić – Šušić, Osmanović – Mujić, Nuhanović, E. Šehić – Hasanović. Još su igrali: Mušović, Bezdrob, Mizdrak. Željo je i na ovoj tabeli na prvom mjestu sa četiri boda prednosti u odnosu na Sarajevo.

Naredno kolo selekcije Željezničara dočekuju Široki Brijeg.

Veliko slavlje juniora nakon pobjede u Tuzli! #FKZeljeznicar #Juniori

A post shared by FK Željezničar (@fkzeljeznicar) on

Slavlje kadeta u Tuzli! #FKZeljeznicar #Kadeti #BiceZeljoOpetSampion

A post shared by FK Željezničar (@fkzeljeznicar) on