Željezničar i Sarajevo su podijelili bodove odigravši 2:2, a tim održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili treneri, Milomir Odović i Husref Musemić.

– Neposredno nakon utakmice teško je davati neke ocjene, ali ću se složiti sa kolegom da je utakmica bila odlična i da je bila puna dinamike i preokreta. Definitivno mislim da je najrealniji rezultat remi, ali neke stvari me ne zadovoljavaju kod moje ekipe. To je zato što definitivno visoki pritisak ne možemo vršiti sa dva-tri igrača i tu smo imali puno problema. Rekao sam da sam zadovoljan sa ovom ekipom, pa ćemo vidjeti šta možemo ostvariti i tako ćemo se postaviti. Analizirat ćemo ovo iz prostog razloga što nećemo ovakvog protivnika imati, ali će nam koristiti informacije iz ove utakmice, rekao je Odović.

– Bez obzira koliko mi smatrali da nemamo kvaliteta, kad imamo uslove ipak smo sposobni da pružimo nešto više. Nijedna ni druga ekipa nije kalkulisala, igrali smo otvoreno i normalno je da bude taktičkih i individualnih grešaka u ovakvoj utakmici. Publika je mogla uživati. Ovo su bili najbolji uslovi na kojima smo igrali. Mnogi su govorili da se vadimo, ali ja sam istakao da ćemo uvijek i jedni i drugi u dobrim uslovima igrati dobre utakmice, kazao je Musemić.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv ekipe Tuzla City. Susret u Tuzli počinje u 19 sati.