Okončana je prva polusezona u omladinskim ligama u kojima nastupaju naši omladinci, a u nastavku pročitajte rezultate koje su ostvarili.

Juniori koji se takmiče u Omladinskoj Premijer ligi BiH su polusezonu završili na četvrtom mjestu, a zaostaju sedam bodova u odnosu na prvoplasirani Zrinjski. Juniori su pored domaćeg prvenstva odigrali i prvo kolo Omladinske Lige prvaka gdje su pružili jako dobar otpor favoriziranom Red Bull Salzburgu. S obzirom na to da su glavni fudbaleri, Hadžiahmetović, Žerić i Mujagić prebačeni u prvi tim, a U-19 reprezentativci, Osmanković, Duraković i Ćutahija, propustili nekoliko kola zbog obaveza za reprezentaciju, plasman juniora je solidan, te se nadamo da će na proljeće odbraniti titulu prvaka BiH. Juniore je sa klupe predvodio Admir Adžem.

Mlađi juniori nastupaju u Omladinskoj ligi Kantona Sarajevo, a nakon prvog dijela i odigranih osam utakmica imaju maksimalan broj bodova, te se nalaze na prvom mjestu sa šest bodova prednosti u odnosu na Sarajevo. Trener mlađih juniora je Fadil Žerić.

O kadetima koji igraju Omladinsku Premijer ligu BiH smo već pisali. Nakon prvih 15 kola su osvojili jesenju titulu prvaka, a sakupili su 39 bodova. Talentovanu selekciju Plavih sa klupe predvodi Adin Mulaosmanović.

U Omladinskoj ligi KS za kadete nastupaju dvije selekcije Želje. Mlađi A kadeti (ekipa 2000. godište) su završili na četvrtom mjestu sa šest bodova zaostatka u odnosu na prvoplasirani Olimpic. Mlađi B kadeti (ekipa 1999. godište) su završili na drugom mjestu sa dva boda zaostatka u odnosu na Olimpic. A kadete predvodi Samir Mekić, a B kadete Senad Žerić.

Također, u Omladinskoj ligi KS za pionire Željezničar ima dvije selekcije. Pioniri A (ekipa 2001. godište) je prvi dio sezone okončala na trećem mjestu sa osam bodova zasotatka u odnosu na prvoplasiranog, dok su pioniri B (ekipa 2002. godište) završili na drugom mjestu sa sedam bodova zaostatka. Trener pionira A je Omer Joldić, a pionira B Ismet Štilić.

Pretpioniri iza sebe imaju odličnu polusezonu. U prvenstvu su završili na prvom mjestu sa sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Novi Grad. Vrijedi istaći da su pretpioniri (ekipa 2003. godište) osvojili turnir u Makarskoj gdje su u polufinalu savladali Hajduk, a u finalu zagrebački Dinamo. Trener pretpionira je Nermin Šehović.

Mlađi pretpioniri (ekipa 2004. godište) su u 11 utakmica osvojili maksimalan broj bodova, te zauzeli prvo mjesto sa sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Top gol. Trener ove selekcije je Iso Ahmetović.

Pjetilići (ekipa 2005. godište) su osvojili turnir u Trebinju, te su bili drugi na međunarodnom turniru u Makarskoj gdje su u finalu poraženi od Dinama. Sa klupe je dječake predvodio Nermin Šehović.

FK Željezničar je nastavio sa kvalitetnim radom u omladinskim selekcijama po čemu je prepoznatljiv već duži niz godina. Ovom prilikom čestitamo mladim fudbalerima, budućim prvotimcima, te trenerima na ostvarenim rezultatima u prvoj polusezoni.