Upravni odbor FK Željezničar je analizirao učinak ekipe u prvih šest kola prvenstva te donio zaključak da nije zadovoljan dosadašnjim rezultatima, a pogotovo posljednjim porazom u Zenici od ekipe Mladosti iz Doboj Kaknja. Slijedom ovakvih igara i postignutih rezultata, stručni štab i igrači će biti adekvatno sankcionisani, a u narednim mečevima se nameće imperativ pobjede.

U zajedničkom obraćanju Upravnom odboru te svim navijačima Fudbalskog kluba Željezničar, igrači su izrazili žaljenje zbog loših rezultata te obećali bolje nastupe u narednim utakmicama.

– Izvinjavamo se svima kojima je plava boja u srcu zbog prikazane igre i zalaganja na utakmici sa ekipom Mladosti. Svjesni smo da igra i zalaganje nisu bili na nivou koji dolikuje Fudbalskom klubu Željezničar. Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo našim vjernim navijačima koji su na posljednjoj utakmici bili bolji dio našeg Želje i obećavamo da ćemo im se za bezrezervnu podršku zahvaliti na terenu u narednim utakmicama, istakao je u ime igrača kapiten ekipe, Marijan Antolović.

Bez obzira na loše rezultate u prvih šest kola prvenstva, cilj Fudbalskog kluba Željezničar ostaje isti, a to je borba za titulu prvaka Bosne i Hercegovine uz pomoć naših vjernih navijača.

Mi smo Željini, Željo je naš!