“Nijedno dijete bez paketića” je projekat Udruženja Ruku na srce u okviru kojeg se obezbijede paketići za djecu iz socijalno ugroženih porodica. Podršku projektu je pružio i FK Željezničar, a paketiće možete donirati u prostorije Kluba svakim radnim danom od 9 do 17 sati.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha i podijeljenih čak 1650 paketića, članovi Udruženja su motivisani da ove godine ponovo pokušaju obradovati što veći broj djece školskog i predškolskog uzrasta. Paketići će biti podijeljeni uz prigodnu predstavu u kojoj će oživjeti heroji iz bajki, nakon čega će djeca imati priliku učestvovati i u kreativnim radionicama.

Donirati paketiće, slatkiše ili igračke možete svakim radnim danom od 9 do 17 sati na Stadionu Grbavica, a FK Željezničar će paketiće proslijediti Udruženju Ruku na srce koje će paketiće uručiti djeci iz socijalno ugroženih porodica.

„Nijedno dijete bez paketića” je projekat u okviru kojeg je Udruženje Ruku Na Srce prethodnih godina obezbijedilo novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica registrovanih na području Kantona Sarajevo i šire, kao i djecu uključenu u program Jačanje porodice pri organizaciji SOS Dječija sela BiH uzrasta do 14 godina, koja drugačije nemaju prilike iskusiti te male radosti.

#NijednoDijeteBezPaketića #NapraviPaketić #RukuNaSrce

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba