Gradski derbi između Željezničara i Sarajeva igra se u petak s početkom od 20:00 sati. Generalni pokrovitelj derbija je kompanija NFT- TiX.

FK Željezničar postaje prvi sportski kolektiv u svijetu koji će ponuditi NFT ulaznice za prisustvo jednoj sportskoj priredbi. NFT ulaznice su kolekcionarske, a za prvu NFT ulaznicu za kolekciju FK Željezničar odabrali smo jednu od najljepših uspomena iz derbi utakmica za naše navijače, pobjednički gol iz derbija odigranog 5.6.1998. godine.

NFT TiX je kompanija iz Sjedinjenih Američkih Država koja prva u Bosni i Hercegovini vrši prodaju ulaznica putem Ethereum blockchain tehnologije. Već je uspješno realizovala partnerstva na prodaji ulaznica za evente poput Exit festivala, Sea Dance festivala, VIP ulaznica za nastup Solomuna u Sarajevu, Garden Of Dreams i mnogi drugi.

Blockchain ticketing tehnologija osigurava prodaju ulaznica od krivotvorenja, preprodaje i drugih radnji koje oštećuju klub prilikom prodaje ulaznica, a prilikom preprodaje ulaznica na platformi NFT-TiX, klub će dobiti procenat od te prodaje. Određen broj ulaznica za derbi utakmicu protiv FK Sarajevo bit će u prodaji putem stranice www.nft-tix.com.

Utakmica između Željezničara i Sarajeva igra se u petak od 20:00 sati na Stadionu Grbavica. Klub će u utorak objaviti informacije o prodaji ulaznica, a cijene su sljedeće:

    • Jug – 5 KM
    • Sjever – 8 KM
    • Istok – 10 KM
    • Zapad A1 – 20 KM
    • Istok djeca – 2 KM

FK Željezničar poziva sve navijače i simpatizere da dođu na svoju Grbavicu, te da fer i korektnim navijanjem tokom svih 90 minuta nose Plave do pobjede.