Željezničar je na Grbavici savladao Borac sa 2:0, a nakon meča medijima se obratio Nermin Bašić.

– Čestitke mojim igračima, bitna tri boda, ali veseli me više od toga način na koji smo došli do toga. Čestitke momcima, poslije Evrope smo uspjeli prenijeti nogometnu strast na ligu i pobijedili Borac. Puno smo se istrošili do 70. minute, mislim da smo mogli i u prvom poluvremenu dati jedan gol.

Unijela se nervoza u finišu, zatvorili smo utakmicu, mislim da je ovo najdopadljivija utakmica Želje pod mojim vodstvo. Zahvaljujem se navijačima, drago mi je zbog njih da su vidjeli pravi nogomet čemu težimo. Ne bih dalje analizirao, imamo težak rad, vidjećemo šta će biti, ali bitno je da se nešto vidi na terenu. Meni je bitno da pobijedim, ali i da se nešto vidi na terenu.

– Ima uvijek nešto čime sam nezadovoljan, volio bih visoki presing da radimo bolje i da brže prenosimo loptu u zadnju trećinu, no to su stvari koje treba raditi i ponavljati. Da uspiješ na Grbavici da igraš i u posljednjih deset minuta kada protivnik ima loptu. Imamo prostora za napredak, radimo puno stvari, neke ‘‘nalegnu‘‘ danas-sutra, neke nikad. Čestitke publici, mislim da je Željo danas bio Željo.

https://youtu.be/uY8jVdId0d4