Nakon jučerašnje pobjede u Bijeljini, FK Željezničar je ispunio primarni cilj zacrtan za ovu sezonu, a to je plasman u evropska takmičenja. Željezničar, kao lider na tabeli, trenutno ima 16 bodova prednosti u odnosu na četvrtoplasirani Radnik, pa je pet kola prije kraja prvenstva, nastup u pretkolu Evropske lige i matematički osiguran. To znači da ćemo ovog ljeta konačno na našoj obnovljenoj Grbavici gledati gostovanja evropskih timova.

Zadnju evropsku utakmicu u Dolini ćupova, Željezničar je odigrao prije 13 godina, 12. augusta 2004. godine kada smo od bugarskog Litexa poraženi sa 1:2. Poslije toga, sve utakmice u Evropskoj ligi i Ligi prvaka smo kao domaćin igrali na Stadionu Koševo. Podsjećamo, nakon prošlogodišnje akcije “Kupi stolicu za evropsku Grbavicu” u kojoj su navijači direktno učestvovali u obnovi, Stadion Grbavica je ispunio kriterije za UEFA kategoriju 2, pa će san navijača o igranju međunarodnih utakmica na jedinom pravom domaćem terenu, konačno postati stvarnost.

Podsjećamo navijače da do 30. aprila još uvijek postoji mogućnost kupovine desetogodišnjih ulaznica za novu istočnu tribinu. Kupovinom jedinstvenih desetogodišnjih ulaznica navijači sebi mogu obezbijediti gledanje svih prvenstvenih, kup i evropskih utakmica FK Željezničar do 2027. godine.

Nakon što je obezbijeđena Evropa, Željezničar ostaje u igri za oba trofeja, a već u srijedu nas očekuje revanš polufinala Kupa BiH protiv Širokog Brijega, u kojem nam za plasman u finale treba pobjeda od dva gola razlike. Za duel protiv Širokobriježana bit će otvorene sve tribine Stadiona Grbavica, a cijene karata za južnu, sjevernu i istočnu tribinu su 5 KM. Ulaznice za zapadnu tribinu koštaju uobičajenih 20 i 25 KM.

Na Grbavicu skupa, po finale Kupa!