Pobjedom nad Vitezom su osvojeni prvi ovosezonski bodovi u Premijer ligi, a prekinut je i neugodan niz od četiri uzastopna poraza u svim takmičenjima. Za razliku od prva dva kola, igrači su protiv Viteza bili potpuno fokusirani na utakmicu i to je odmah donijelo rezultat. Sad smo konačno dobili priliku da se tokom sedmice adekvatnije pripremimo za naredni susret, što je posebno bitno jer u okviru četvrtog kola gostujemo u Širokom Brijegu.

Gostovanja u Širokom Brijegu su uvijek bila veoma teška za naš tim pa je, samim tim, nemoguće dati garancije za dobar rezultat. Ipak, naš tim je u evropskim utakmicama pokazao da maksimalno ozbiljan i disciplinovan pristup povećava šanse za ostvarivanje dobrih rezultata. Stoga se nadamo da će sličnu igru pokazati i na Pecari te da će se u Sarajevo vratiti neporaženi. U ovom trenutku je i bod vjerovatno dobar ishod, mada se svaki navijač uvijek nada pobjedi.

Široki Brijeg je veoma dobro otvorio sezonu. Prvo su kao gosti pobijedili u Travniku sa 2:1, da bi na svom terenu ubjedljivo porazili Vitez sa 5:1. U tim utakmicama su briljirali iskusni Wagner i mladi Menalo koji su postigli po tri gola. Zanimljivo je da su u obje utakmice već u prvih petnaestak minuta imali ubjedljivu prednost, a rano su postigli gol i u utakmici trećeg kola. Ponovo je Wagner bio strijelac, ali im to nije bilo dovoljno za uspjeh budući da je Sarajevo na Koševu uspjelo preokrenuti rezultat u svoju korist te pobijediti sa 2:1.

Iako to inače nije karakteristika ovog kluba, tokom prelaznog roka bilo više promjena u timu. Tako su ekipu napustili Ivica i Damir Džidić, Zoran Plazonić, Goran Zakarić, Ivan Peko, kao i Brazilac Tai. Osim braće Džidić i Taija, koji su uglavnom bili povrijeđeni, radi se o igračima koji su u prošloj sezoni bili standardni članovi tima. Nasuprot tome, dovedeni su igrači koji se mogu smatrati pojačanjima. Primjera radi, u veznom redu su sada Ivan Sesar i Ivan Crnov, u odbranu se vratio Jozo Špikić (ali je povrijeđen), a iz Osijeka je doveden Slavko Bralić. Ofanzivni dio tima je dopunjen sa dvojicom igrača. To su Ivan Baraban iz Osijeka i posuđeni igrač Rijeke Nigerijac Goodness Ajayi. Ovi igrači, uz Wagnera, Soldu, Ćorića, Kožulja, Ivankovića, Markovića, Ćorluku, Kresingera i druge igrače iz prethodne sezone sasvim sigurno Široki Brijeg svrstavaju u red favorita za titulu. Ekipu sa klupe od ove sezone vodi Davor Mladina, kojem ovo nije prvi put da vodi Široki Brijeg.

S obzirom na to da je još rana faza sezone, nemamo problema sa suspenzijama. Također, naš tim konačno ima priliku za sedmodnevni odmor, a jedina briga je povreda Amira Hadžiahmetovića koji će, nadamo se, ipak biti spreman za predstojeći susret. Već iz utakmice sa Vitezom je jasno da će se odlazak Riada Bajića pokušati nadomjestiti Jocom Stokićem, dok se na mjestu lijevog bočnog umjesto Josipa Kvesića već ustalio Dušan Mladenović. U svakom slučaju, tim se vjerovatno neće značajnije mijenjati u odnosu na prethodne utakmice.

Kao što je već rečeno, gostovanja u Širokom Brijegu su nam tradicionalno teška. U šesnaest međusobnih prvenstvenih utakmica smo samo dva puta ostali neporaženi, a tu spada i remi bez golova iz marta ove godine. U posljednjih pet međusobnih utakmica nismo slavili pobjedu, a ako tome dodamo i četiri kup susreta u protekle dvije sezone, taj neprijatan niz traje već devet utakmica. Međutim, ovaj tim zaista djeluje kao tim i zbog toga vjerujemo da ovaj put možemo osvojiti barem jedan bod.

Utakmica se igra sa početkom od 20 sati.