Nakon domaćeg remija sa Slobodom 2:2, Plavi će priliku za osvajanje bodova tražiti na uvijek neugodnoj Pecari protiv Širokog Brijega. Širokobriježani nisu baš najbolje otvorili sezonu, ali sasvim sigurno da našu ekipu i ovaj put očekuje teška utakmica. Susret se igra u 20 sati.

Naredni protivnik lokomotive s Grbavice, Široki Brijeg, poražen je u Vrapčićima od Veleža sa 1:0, pa su tako na četiri odigrane utakmice osvojili isto toliko bodova. Od Čelika poraženi su na domaćem terenu sa 1:0 iako su prema mnogim stručnim komentarima zaslužili mnogo više. Na Tušnju su remizirali 2:2, a pobjedu su ispustili u 90. minuti. Dok su trećem kolu deklasirali su Radnik sa 3:0.

Klub s Pecare je nakon prvog kola ostao bez dotadašnjeg šefa struke Goce Sedloskog, a na njegovo mjesto imenovan je Denis Ćorić, bivši pomoćnik u stručnom štabu, a nekada i prvotimac ovog kluba. Posljednje dvije utakmice ekipa je igrala u istom sastavu, tako da ne očekujemo mnogo promjena.

Na golu je Martin Zlomislić, a dvije štoperske pozicije trebali bi zauzeti Bernardo Matić i Dominik Kovačić. Lijevi bek rezervisan je za bivšeg našeg fudbalera, Josipa Kvesića, dok će desni bek biti igrač koji je stigao iz španske Vitorije. Trio u sredini bi trebali činiti Ivan Enin, Mato Stanić i Mateo Marić. Desno krilo je kapiten Dino Ćorić, a jedan od najopasnijih igrača je Toni Jović koji će igrati po lijevoj strani. U napadu je Dražen Bagarić koji je do sada postigao dva gola u prvenstvu, te jedan u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Nakon odrađene suspenzije zbog tri žuta kartona u naš tim vraćaju se Enes Sipović i Mehmed Alispahić što znači da će šef struke Amar Osim imati sve fudbalere na raspolaganju za derbi na Pecari. Obje ekipe su susret najavile na konferencijama za medije.

 Atmosfera u ekipi je dobra, koliko može biti nakon utakmice u kojoj smo malo podbacili. Što se tiče brojnog stanja, tu je bolja situacija nego pred prošlu utakmicu, što je dobra stvar. Za šta će to biti dobro, vidjećemo. Oni su dovoljno dobar klub da se uvijek očekuje pobjeda kada igraju kući. Broj bodova ne utiče specijalno na to. Mogu biti motiviraniji nego inače, a mogu biti više u stresu nego inače. Vidjećemo sutra kakvi će biti. Da su startali onako to je činjenica. Igraju sa Željom, to je derbi, igraju kući, mislim da će igrati sa velikom željom, kazao je Osim.

– Sutra nas očekuje zahtjevna utakmica s ekipom Željezničara koja je dobro ušla u prvenstvo. Balansirani su i puni samopouzdanja, i neće nam biti lahko u sutrašnjem susretu na Pecari. Nadam se da će moja ekipa sutra pokazati htijenje, volju i želje. Kad igraju Široki i Željezničar to su uvijek odlične utakmice. Željo je dobra ekipa, ali i oni imaju loše strane, i nadam se da ćemo ih iskoristiti, rekao je Denis Ćorić.

Pravdu na utakmici dijelit će Dragan Petrović sa pomoćnicima Aleksandrom Smiljanićem, Igorom Radakovićem, Lukom Bilbijom i Vladimirom Bjelicom. Četvrti sudije je Zoran Grbić, a delegat Radika Marić. Utakmica se igra u subotu u 20 sati uz prenos na Moja TV i platformi MojaWebTV.