U okviru osmine finala Kupa BiH se sastajemo sa GOŠK-om iz Gabele. Na rasporedu je revanš utakmica u Gabeli, gdje ćemo braniti prednost stečenu na Grbavici. Podsjetimo da smo u prvoj utakmici pobijedili sa 3:0.

Bilo bi veoma potcjenjivački postaviti se kao da je revanš utakmica formalnost. Naravno, visoka prednost iz prve utakmice nas postavlja u ulogu apsolutnog favorita i u velikoj mjeri nam olakšava stvari pred revanš, ali to ne znači da trebamo neozbiljno shvatiti narednog protivnika. Očigledno je da ni naš tim nije konstantan tako da moramo biti na nivou kakav se očekuje od našeg kluba. Uostalom, Željezničar u svakoj utakmici mora ići na pobjedu i navijači jedino takav ishod očekuju, pogotovo nakon poraza u Prijedoru.

Domaći tim vjerovatno ne gaji veliku nadu u plasman, mada ne treba misliti kako neće pokušati doći makar do pobjede. Utakmica sa višestrukim šampionom BiH za njih svakako predstavlja izazov. U isto vrijeme, domaćinu je sa rezultatske strane mnogo značajnija Prva liga FBiH. U posljednjem kolu su u Jajcu poraženi sa 2:1 i trenutno se nalaze tek na desetom mjestu. S obzirom na to da su pred početak sezone najavljivali borbu za ulazak u Premijer ligu, ostvareni rezultati su daleko ispod očekivanog. Ipak, radi se o relativno izjednačenom takmičenju u kojem bilo kakva serija rezultata drastično mijenja stvari pa se i Gabeljani nadaju da će se uspjeti ponovo umiješati u borbu za sami vrh. U narednom kolu ih očekuje važna utakmica sa gradačačkom Zvijezdom.

Visoka pobjeda u prvoj utakmici bi nam inače možda davala prostor za kombinatoriku sa sastavom. Međutim, činjenica je da nemamo toliku širinu u kadru pa će stručni štab morati koristiti većinu igrača koji su igrali protiv Rudara i koji će igrati protiv Slavije predstojećeg vikenda. Moguće je da se izvrše rokade na dvije ili tri pozicije, a za sada je izgledno da će na gol stati Vedran Kjosevski koji brani u ovom takmičenju. Izgledno je i da zbog povrede neće igrati Dženis Beganović.

Utakmica se igra u srijedu sa početkom u 13:30 sati.