Željezničar je na posljednje tri utakmice ostvario dvije pobjede i jedan remi, a naredni ispit za našu ekipu je na rasporedu sutra u 16:30 sati. Plavi će gostovati u Gabeli kod GOŠK-a.

GOŠK na proljeće nije pružao dobre partije pa je na prve četiri utakmice osvojio sam jedan bod. Istina, Gabeljani su odigrali tri utakmice na strani, protiv Mladosti (1:0), Čelika (3:1) i Zrinjskog (1:0), a jedini bod su osvojili na domaćem terenu protiv Slobode odigravši bez golova. Rukovodstvo GOŠK-a nije bilo zadovoljno pomenutim rezultatima te je Mato Neretljak dobio prijevremeni raskid ugovor, a na njegovo mjesto stigao je Stanko Mršić, bivši trener Splita, Cibalie, Osijeka i mnogih hrvatskih prvoligaša i niželigaša. Mršić je imao 15 dana da se upozna s ekipom i pokuša unijeti eventualne promjene.

Sutrašnji meč domaćinu je jedna od posljednjih prilika da se uhvati u borbu za opstanak s obzirom na to da su na pretposljednjem mjestu s pet bodova manje od Zvijezde koja je na mjestu koje garantuje opstanak u Premijer ligi BiH. Što se tiče momčadi GOŠK-a, na golu je siguran kapiten Dalibor Kozić. Posljednju liniju bi trebali činiti desni bek Petar Raguž, štoperi Darko Đajić i Emrah Hasanhodžić, a na lijevom beku bi povrijeđenog Vegu trebao mijenjati Marin Karamarko. Veznu liniju su do sada najčešće činili “naš” Dino Hasanović, Bože Vukoja i Miro Kovačić. Po desnom krilu će najvjerovatnije igrati Šime Gržan koji je stigao iz Zrinjskog, dok bi po lijevoj strani mogao zaigrati Safet Mujkić. U napadu će igrati Mirsad Ramić ili Anel Husić. Ponajbolji fudbaler Gabeljana, Vedin Kulović će sutrašnji meč preskočiti zbog tri žuta kartona. Blizu početnom sastavu su i Aletić i Knežević.

Stručni štab našeg tima nema mnogo problema s izostankom fudbalera izuzev Damira Sadikovića koji ima povredu lože, a svi ostali fudbaleri su na raspolaganju za sutrašnju utakmicu. Željezničar i GOŠK su odigrali ukupno osam utakmica, a Plavi su slavili na njih sedam. GOŠK ima jednu pobjedu i to onu s Grbavice sa posljednjeg duela ove dvije ekipe.

Utakmica se igra u nedjelju u Gabeli s početkom od 16:30 sati. Direktan prenos možete gledati putem Moje TV i MojaWeb TV. Pravdu na utakmici će dijeliti Luka Bilbija iz Prijedora s pomoćnicima Radislavom Kačavendom i Mirzom Demirom. Četvrti sudija je Sabrija Topalović, a delegat Radenko Borić.

Naprijed, Željo!