Željezničar je u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Evropsku ligu ostvario pobjedu od 1:0. Na taj način smo ostvarili minimalnu prednost pred revanš koji će se odigrati u Podgorici, a po svemu prikazanom imamo pravo da vjerujemo u prolazak u naredno kolo.

Utakmica na Grbavici nije bila na nivou sjajnog ambijenta koji su napravili naši navijači, ali nije bila ni nezanimljiva. Oba tima su još uvijek u ranoj fazi priprema, u našim redovima ima i nekoliko novih imena, ali je utakmica svejedno imala istinski takmičarski duh. Utisak je da je naš tim bolji te da bismo se trebali plasirati u narednu fazu takmičenja. Naš tim je imao nekoliko dobrih prilika pa možemo žaliti što nismo postigli barem još jedan gol. Postigli smo samo jedan i ta minimalna prednost nam ne dozvoljava da se opustimo. Drugoj utakmici moramo pristupiti vrlo ozbiljno jer samo tako možemo ostvariti cilj.

Revanš će svakako biti drugačiji. Zeta je u prvoj utakmici bila orijentisana na defanzivu, bez velikih ambicija da ugrozi naš gol. Vrebali su eventualne greške našeg tima pa su tako tokom devedeset minuta i stvorili par prilika. S obzirom na rezultat iz prve utakmice, Zeta u revanšu mora napasti. Mogli smo primijetiti da se radi o timu koji ima nekoliko brzih igrača, a sigurno je da zbog visine mogu biti nezgodni i u prekidima. Međutim, na Grbavici smo uspješno zaustavljali njihove rijetke pokušaje. Iako ćemo u Podgorici nasuprot sebe imati odlučnijeg protivnika, vjerujemo da i u Podgorici možemo doći do pobjede koja bi mnogo značila za popravljanje evropskog koeficijenta.

Utakmica će se igrati u Podgorici jer domaći stadion Zete ne zadovoljava infrastrukturne kriterije za odigravanje utakmica evropskih kupova. Možda je i to jedna od stvari koje bi mogle ići u našu korist. Zeta svakako nema veliki broj navijača. Još kada se tome doda da će na revanš otputovati veliki broj naših, može se reći da će ambijent biti veoma povoljan za igru. Prema tome, sve je na stručnom štabu i igračima koji trebaju opravdati podršku koju imaju. Postizanje gola u gostima bi moglo imati veliku ulogu za dalji tok utakmice.

U našem timu najvjerovatnije neće biti promjena u sastavu. Stručni štab na raspolaganju ima sve igrače osim povrijeđenog Ivana Crnova te Sinana Ramovića koji nije ni prijavljen za utakmice prvog kola. S druge strane, u domaćem timu možda neće biti kapitena i štopera Igora Vujačića koji je zbog povrede u drugom poluvremenu prve utakmice napustio igru.

Utakmica se igra u s početkom u 20:30 sati.