Naš tim je s promjenjivim uspjehom ušao u novo prvenstvo. Iako u prva tri kola nismo poraženi, zbog dva ostvarena remija smo osvojili pet bodova koji nas trenutno smještaju na šestu poziciju. Remizirali smo i u jedinoj domaćoj utakmici koju smo igrali sa Širokim Brijegom. Priliku za prvu pobjedu na Grbavici imamo u četvrtom kolu kada dočekujemo aktuelnog šampiona naše zemlje, ekipu Zrinjskog iz Mostara.

Kao i mi, i Zrinjski je neporažen u prva tri kola, s tim što su oni ostvarili dvije pobjede i jedan remi. Na svom terenu su savladali Radnik sa 2:0, dok su u gostima prvo remizirali sa Slavijom 0:0, a potom su pobijedili Drinu sa 2:1. Očigledno je da u prva tri kola još uvijek nisu imali težak test, no riječ je o aktuelnom šampionu države i ekipi koja je sasvim solidno odigrala utakmice u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona pa se predstojeća utakmica mora shvatiti maksimalno ozbiljno.

Ako pogledamo sastav mostarskog tima, možda su čak i nešto jači nego u prošloj sezoni. Od standardnih prvotimaca, klub su napustili samo Hrvoje Barišić i Radosav Aleksić, a kao važan se može istaći i odlazak Amera Bekića. Nasuprot tome, u klub su stigli napadač Krešimir Kordić (Široki), defanzivci Zvonimir Blaić (Široki) i Matija Katanec (Radnik), te igrači sredine terena Dženan Durak (Olimpic), Pavle Sušić (Zvijezda) i Aleksandar Radulović (Borac). Na ovaj način je Zrinjski dobio dodatnu širinu u timu, uz već ranije kvalitetan igrački kadar za naše uslove s Dujkovićem, Radeljićem, Stojkićem, Muminovićem, Simeunovićem, Đurićem, Crnovom, Nikolićem i drugim provjerenim imenima. Nema sumnje da će ekipa koju vodi Branko Karačić i u ovoj sezoni biti glavni kandidat za titulu.

Određenu širinu sada ima i naš tim nakon što su pravo nastupa stekli Juan Manuel Varea i Edi Baša. Suspendovanih fudbalera nemamo, a povrijeđen je samo Anes Nuspahić. Ipak, stručni štab vjerovatno neće unositi značajnije promjene u tim koji obično započne utakmicu.

Međusobne utakmice ova dva tima su često bile izuzetno uzbudljive. Mi smo ukupno uspješniji tim, a pogotovo na Grbavici gdje smo u četranest susreta ostvarili čak jedanaest pobjeda uz tri remija. Ipak, u posljednja tri duela na našem stadionu dva su završena neriješenim rezultatom, dok smo u posljednjem susretu, odigranom u martu ove godine, teško slavili sa 2:1.

Utakmica je na rasporedu sutra od 21 sat uz direktan prenos na BHT1.

Cijene ulaznica su za južnu tribinu 5 KM, za članove 4 KM, sjevernu tribinu 8 KM, za članove 6 KM, otkriveni dio zapada 15 KM te natkriveni dio 20 KM.