Posljednje prvenstveno kolo i generalno posljednja zvanična utakmica našeg kluba u 2017. godini će biti duel sa Radnikom. Utakmica će se igrati na Grbavici, čime će se naši prvotimci oprostiti od svojih navijača za ovu godinu. Navijači očekuju pobjedu i osvajanje titule jesenjeg prvaka.

Velika pobjeda u Širokom Brijegu nas je dovela na prvo mjesto i sada imamo mogućnost da novim dobrim rezultatom na zimsku pauzu odemo kao lideri. Preko istog protivnika smo se domogli i polufinala Kupa BiH tako da se može reći kako je jesenji dio sezone bio uspješan. U proteklih dvadesetak dana smo odigrali nekoliko veoma zahtjevnih utakmica pa je moguće da se osjeća i određena doza umora. Sada nam je ostala još samo jedna utakmica prije pauze i svi se nadaju da ćemo pružiti igre poput ovih koje smo imali priliku gledati u posljednje vrijeme.

Mi smo u dobrom naletu. U posljednjih sedam kola smo ubilježili šest pobjeda i jedan remi. Bilo bi odlično ako bismo polusezonu okončali još jednom pobjednom. Trenutno imamo 38 bodova, dva manje od Zrinjskog koji ima utakmicu više i tri više od Širokog Brijega. Na Grbavici smo tokom ove sezone uglavnom pružali dobre igre. U dosadašnjih osam prvenstvenih utakmica na našem stadionu smo slavili šest puta, jednom smo remizirali (Široki Brijeg), a jednom smo poraženi (Zrinjski). U odnosu na period kada su zabilježena ta dva neuspjeha, mnogo toga se pozitivnog desilo u našoj igri pa nam to daje razlog za optimizam.

Poput nas, i Radnik je tokom ove sezone imao različite periode. Dobro su ušli u sezonu, ali su u jednom trenutku uletjeli u niz od pet uzastopnih poraza. Poslije toga je uslijedilo nekoliko promjenjivih rezultata, da bi se tek u prethodna tri kola Radnik uspio vratiti u igru za plasman u Ligu za prvaka. Ostvarili su dvije pobjede i jedan remi pa se sada nalaze na sedmom mjestu. U narednih pet kola će voditi veliku borbu s konkurentima. Mladost na šestom mjestu ima isti broj bodova kao i Radnik, dok Borac ima tri boda manje. To su tri tima između kojih treba tražiti šestog člana Lige za prvaka. U bijeljinskom klubu su pred početak sezone to postavili kao osnovni cilj, a treba podsjetiti da je Radnik u prošloj sezoni nastupao u Ligi za prvaka.

U našim redovima neće biti Jovana Blagojevića koji je protiv Širokog Brijega dobio treći žuti karton. S obzirom na to, moguće je da će stručni štab u ovoj utakmici dodijeliti nešto defanzivniju ulogu Sinanu Ramoviću, a da od prve minute počne Zajko Zeba. Moguće je i da u početnih jedanaest bude Rok Elsner. Ipak, konačnu odluku ćemo saznati tek pred samu utakmicu. Nažalost, zbog lakših povreda možda neće igrati Srđan Stanić i Vojo Ubiparip. Ostali igrači su na raspolaganju stručnom štabu.

Željezničar i Radnik su do sada odigrali sedamnaest međusobnih utakmica u Premijer ligi BiH. Mi smo mnogo uspješniji sa devet pobjeda i samo dva poraza, mada treba izdvojiti podataka da nam je Radnik nerijetko bio nezgodan protivnik na Grbavici. U osam utakmica na Grbavici smo ostvarili samo tri pobjede, i to zahvaljujući prošloj sezoni u kojoj smo slavili u oba navrata. Prije toga smo imali samo jednu pobjedu u šest utakmica na Grbavici. Mnogo više uspjeha smo imali na gostovanju u Bijeljini. Između ostalog, golovima Zebe i Zakarića smo slavili i u prvoj ovosezonskoj utakmici. Ukupno gledajući smo u seriji od pet prvenstvenih pobjeda nad Radnikom.

Utakmica se igra u 14 sati. U prodaji su ulaznice za sjever po cijeni od 5 KM i za zapad po cijeni od 20 KM. Prodaja počinje od 10 sati u Fan shopu.