Srijeda je dan za odigravanje utakmica Kupa BiH. Željezničar dočekuje Radnik iz Bijeljine i želja nam je da se plasiramo u narednu fazu ovog takmičenja. Osvajanje trofeja je jedan od stalnih ciljeva našeg Kluba, no da bismo došli u tu priliku, moramo ići korak po korak. Revanš utakmica četvrtfinala Kupa BiH se igra na Grbavici tako da se očekuje i snažna podrška naših navijača.

Prva utakmica četvrtfinala Kupa BiH u Bijeljini je donijela zanimljiv fudbal u kojem su obje ekipe postigle po dva gola, uz to promašivši još po nekoliko prilika. Posebno možemo žaliti mi jer nismo iskoristili nekoliko zaista dobrih prilika, a u posljednjim trenucima utakmice smo promašili i jedanaesterac. Ipak, rezultat 2:2 sa gostujućeg terena je sasvim solidan u kup takmičenju. Naročito je važno što nam taj rezultat ne stvara pritisak neophodnosti jurišanja od prve minute. Tim u ovakvim okolnostima može igrati mirno te na taj način ostvariti pobjedu koja bi nam osigurala plasman u polufinale. Isto bi nam mogao donijeti i remi s manjim brojem postignutih golova nego u Bijeljini, mada nije mudro rizikovati s takvim pristupom.

Nema se šta posebno govoriti o ova dva tima. U ovom proljetnom dijelu sezone ćemo čak pet puta odmjeriti snage, a timovi su se i otprije dobro poznavali. Već u subotu nas očekuje i prvenstveni duel ovih klubova, i to ponovo na Grbavici. Zanimljivo je da s Radnikom imamo pozitivan omjer međusobnih utakmica, ali najviše zahvaljujući utakmicama u Bijeljini. Na Grbavici smo tradicionalno igrali teške utakmice s Radnikom koji je u šest premijerligaških gotovanja čak pet puta ostajao neporažen. Ta činjenica poziva na dodatni oprez. Igrači moraju maksimalno angažovano ući u ovu utakmicu kako bismo nastavili nadu u osvajanje Kupa BiH poslije pet godina.

Obje ekipe su između dvije kup utakmice odigrale redovno prvenstveno kolo. Naš tim je prilično teško došao do pobjede nad Metallegheom, a do pobjede je na još teži način došao Radnik. Naime, nespretno su primili gol od Slobode na svom terenu pa su tek nakon preokreta i pogotka Marka Obradovića u posljednjoj minuti susreta došli do tri boda. Radnik se nalazi na četvrtom mjestu s četiri boda manje u odnosu na naš tim.

Nekoliko igrača našeg tima ni u ovoj utakmici nema pravo nastupa jer su u ranijim fazama Kupa BiH nastupali za druge klubove. Podsjetimo se, to su Adnan Bobić, Danijel Stojanović i Dino Hasanović, a isto se može reći i za Ivana Crnova koji svakako nije dovoljno oporavljen pa nije u kombinacijama ni za prvenstvene utakmice. Ostatak igračkog kadra je na raspolaganju stručnom štabu koji će u maloj mjeri promijeniti tim u odnosu na prvenstvenu utakmicu s Metallegheom.

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 15 sati.