Prvenstvo nismo započeli na najbolji način. Poraz od Borca i prekid devetomjesečnog niza je očigledno bio posljedica teških evropskih utakmica. Još jednu takvu smo imali i sada protiv belgijskog Standarda, ali se moramo okrenuti i osvajanju bodova u Premijer ligi. Na Grbavicu stiže Radnik iz Bijeljine.

Naši momci će i ovaj put biti umorni, ali će i stručni štab ovaj put veoma mnogo pažnje posvetiti pripremi za prvu utakmicu na Grbavici u ovoj sezoni. Navijači očekuju pobjedu te da se tako produži pozitivna atmosfera izazvana dobrim nastupima u kvalifikacijama za Evropsku ligu. Uostalom, domaća takmičenja su jedini put da se naš klub i naredne godine takmiči sa klubovima iz drugih država.

Protivnik je Radnik iz Bijeljine, klub koji nam je u prošlosti zadavao mnogo problema na Grbavici. Radi se o klubu kojem je i u ovoj sezoni osnovni cilj opstanak, ali ponajviše zbog toga što će na kraju ispasti čak šest klubova. Ipak, Radnik je klub koji postaje sve bolje organizovan i već su u proljetnom dijelu prošle sezone pokazali značajan napredak. Tokom ljeta su se desile određene promjene u timu. Klub su napustila prva dva golmana – Boriša Bodiroga i Dragan Đorđić, ali su i dovedene odgovarajuće zamjene u vidu Asmira Avdukića (Borac) i Miloša Đurkovića (Mladost VO). Od značajnijih igrača, tim je napustio još samo Jovan Vučinić. S druge strane, nova imena su desni bočni Dušan Hodžić (Mladost VO), štoper Slobodan Jakovljević (Spartak Subotica), zatim vezni igrači Adnan Šećerović (Lustenau) i Armel Berbić (Dukla Banská Bystrica), te napadač Momčilo Mrkaić (Drina Zvornik). Ipak, osnovna snaga tima će biti činjenica da je zadržan kostur koji čine igrači kao što su Slađan Antić, Dino Beširević, Samir Memišević, Đoko Milović, Eldin Mašić, Milivoje Lazić, Ranko Galešić, Mladen Žižović, Ermin Seratlić i Marko Obradović. S izuzetkom nekoliko njih, riječ je o vrlo mladom timu koji je vjerovatno nešto jači nego u prošloj sezoni.

S naše strane, ostaje da se vidi koga će stručni štab poslati na teren. Za razliku od prvog kola i utakmice sa Borcem, na raspolaganju će sada biti i Secouba Diatta te novi lijevi bočni Dušan Mladenović. U svakom slučaju, iako se ne može govoriti o imperativu pobjede u ovako ranoj fazi sezone, bodovi na domaćem terenu se ne smiju olako “prosipati”.

Međusobni omjer je na našoj strani. U deset međusobnih utakmica u okviru Premijer lige BiH smo pobijedili četiri puta, a samo jednom smo poraženi, i to kada smo se sastali prvi put. Preostalih pet utakmica je okončano neriješenim rezultatom. Međutim, čak četiri od tih pet remija su se desila na Grbavici. Tako je bilo i prije četiri mjeseca kada je utakmica završena rezultatom 1:1. Jedinu pobjedu nad Radnikom na Grbavici smo ostvarili još 2007. godine kada smo, zahvaljujući pogotku Albina Pelaka, pobijedili minimalnim rezultatom.

Utakmica se igra od 17:30 sati.