Nakon poraza u Bijeljini od Radnika u kojem je naša ekipa pokazala određeni kvalitet i solidnu igru, u narednom kolu na Grbavicu dolazi nam Mladost iz Doboja kod Kaknja. Susret sa četveroplasiranom ekipom se igra u nedjelju u 18 sati u Dolini ćupova.

U prethodnom kolu ekipa Mladosti je minimalno na svom terenu savladala GOŠK, a jedini gol postigao je Filip Arežina, doskorašnji fudbaler našeg tima. Mladost igra jako dobru sezonu, iako su na početku zauzimali posljednje pozicije, dolaskom Adnana Zildžovića na mjesto šefa stručnog štaba, ekipa se preporodila i nakon 20 kola zauzima četvrto mjesto sa bodom više od Željezničara.

Tokom prelaznog roka čini se da je nekoliko bitnih igrača napustilo Mladost. Tako dres Crvene legije neće nositi Lamin Diallo, Darko Mišić, Ajdin Mujagić, Abid Mujagić, Dalibor Pandža, Mahrafa Tandina, Amer Hiroš, te  Damir Sadiković koji je pojačao našu ekipu. Na MGM Arenu su stigli Berat Ayyildiz i njemačkog niželigaša, Kenan Horić iz redova Antalyaspora, Matthias Fanimo iz slovenskog Ptuja, Kenan Muslimović iz druge ekipe Regensburga, te pomenuti Filip Arežina.

Na golu Mladosti je siguran Emil Velić, po pozicijama bekova bi trebali igrati Nemanja Nikolić i Xhelil Asani. Za dvije pozicije centralnih defanzivaca najbliži startnoj postavi su Kenan Horić, Bojan Marković i iskusni Aladin Isaković. Trio u sredini bi trebali činiti Nana Welbeck, Petar Bojo i Filip Arežina, dok će krilne pozicije najvjerovatnije popuniti Nemanja Anđušić i Matthias Fanimo, a blizu početnom sastavu je i Bahrudin Atajić. U napadu je čini se siguran Gedeon Guzina.

Šef struke našeg tima, Amar Osim, za ovu utakmicu neće moći računati na najboljeg strijelca ekipe Sulejmana Krpića koji će nedjeljni susret preskočiti zbog tri žuta kartona. Sigurno da se početni sastav neće mnogo mijenjati u odnosu na onaj s kojim je Željo počeo prethodni meč sa Radnikom.

U prvom dijelu sezone Mladost i Željezničar su odigrali dobar susret, a na kraju rezultat na semaforu pokazao je 2:2. Mladost je dva puta vodila golovima Atajića i Anđušića, dok su Plavi rezultat poravnavali preko Zeca i Dacića. Ukupno su ova dva rivala odigrala sedam utakmica. Željo je slavio tri puta, neriješeno je bilo u dva navrata, a Mladost je odnijela pobjedu na dvije utakmice. Tri puta se igralo na Grbavici i sva tri puta je naš tim pobijedio.

Utakmica se igra u nedjelju u 18 sati uz prenos na platformi Moja TV. Glavni sudija na susretu je Zoran Grbić, a pomoćnici Jure Musa i Marko Perić. Četvrti sudija je Dragan Petrović, a delegat Milan Janković. Prodaja ulaznica po uobičajenim cijenama počinje na dan utakmice u 10 sati u Shopu FK Željezničar, a od 15 sati u prodajnim kućicama ispred stadiona.