Prvenstvo smo otvorili gostujućom pobjedom pa remijem na svom stadionu. To se može nazvati solidnim početkom. Ipak, mnogo ćemo zadovoljniji biti ako se i nakon sljedećeg kola zadržimo u vrhu tabele. U trećem kolu gostujemo Slaviji, i to u Foči, gdje naš naredni protivnik igra domaće utakmice zbog rekonstrukcije travnjaka na svom stadionu.

Željezničar u svakoj utakmici ide na pobjedu i to je ono što navijači očekuju. Drugačije neće biti ni sada, pogotovo zbog toga što ćemo, de facto, igrati na neutralnom terenu. Nama pred ovu utakmicu pripada uloga blagog favorita, s tim što svakako trebamo biti oprezni. Bilo kakvo opuštanje može biti kobno, a ne trebamo se vraćati dalje od posljednjeg međusobnog susreta kada smo neočekivano remizirali u vrijeme kada smo se još uvijek borili za prvo mjesto.

Slavija je u novu sezonu ušla kao velika nepoznanica. Na prvi pogled se čini da su slabiji nego prošle sezone kada su tek na proljeće nadoknadili loš jesenji dio prvenstva te tako osigurali opstanak. Klub je u međuvremenu napustilo dosta važnih igrača, među kojima su Igor Radovanović, Žarko Karamatić, Filip Osman, Denis Čomor, Edin Dudo i Darko Mitrović. Slaviju je napustilo i nekoliko igrača koji nisu bili standardni članovi prve postave, dok su nova imena prilično nepoznata. Osim nekoliko prinova iz Srbije, kao najpoznatije pojačanje se ističe Zoran Kokot, igrač koji se vratio iz Olimpica i sigurno je da će biti jedan od najopasnijih igrača kluba iz Lukavice. U klubu su ostali Mladen Lučić, Goran Popović, Mahir Karić, Nedim Oglečevac, Vedad Šabanović, kao i Igor Lambulić koji je bio strijelac u našem prošlom duelu. U svakom slučaju, može se reći da je riječ o ekipi kojoj će i u ovoj sezoni glavni cilj biti opstanak u društvu najboljih. U prva dva kola su odigrali utakmice bez golova. Prvo u Foči sa aktuelnim šampionom Zrinjskim, a onda i na gostovanju kod Radnika u Bijeljini.

Željezničar i Slavija su u Premijer ligi odigrali dvadeset utakmica. Inače, u međusbonim utakmicama nismo poraženi od 2010. godine, a tradicija je generalno na našoj strani, budući da smo slavili u jedanaest susreta. U prošloj sezoni smo dva puta remizirali tako da ti rezultati pozivaju na dodatni oprez.

Utakmica se igra sutra u Foči sa početkom od 17 sati.