Nakon skoro 12 sedmica pauze ovaj vikend nastavlja se Premijer liga BiH. Četiri utakmice su na rasporedu danas, a dvije sutra među kojima je i susret našeg Željezničara. Od 14:30 Plavi gostuju u Bijeljini kod sedmoplasiranog Radnika.

Naš Klub je tokom pauze pretrpio nekoliko promjena. Pored promjene Upravnog i Nadzornog odbora, na klupu Željezničara se vratio najtrofejniji bh. trener Amar Osim. Što se tiče igračkog kadra na Grbavicu je stiglo sedam fudbalera, a otišlo pet igrača, uz šest mlađih fudbalera koji će boraviti na posudbama. Plavi su pripreme obavili u Međugorju i Antaliji te odigrali devet pripremnih utakmica u kojima su ostvarili pet pobjeda (Igman, Sloboda, Čapljina, Vorskla, Oleksandriya), dva remija (Shkendija, Olimpic) i dva poraza (Tuzla City, Sochi). Ono što raduje stručni štab i navijače je da ekipa nije imala ozbiljnijih povreda na pripremama i da su svi radili veći dio priprema punim intenzitetom.

Radnik je nakon prve polusezone na sedmom mjestu sa šest bodova manje od naše ekipe. Momčad Mladena Žižovića pripreme je obavila u Bijeljini i crnogorskoj Budvi. Bijeljinci su odigrali pet pripremnih utakmica, četiri u Crnoj Gori i generalnu provjeru i Bijeljini protiv Loznice (0:0). U Budvi su poraženi od Tuzle City (0:2), savladali Rudar Pljevlju (2:1) te remizirali sa Bokeljom (0:0) i Jedinstvom Bijelo Polje (1:1). Po imenima čini se da je Radnik kvalitetniji nego na jesen. U redove Plavobijelih su stigli Ivan Šubert iz Bačke, Miloš Simonović iz Uzbekistana, Dino Mukić iz Priluka, Stefan Barić iz Zrinjskog, Nenad Srečković se vratio iz Krškog, Srđan Bečelić iz TSC-a, bivši omladinac našeg tima Kenan Delić je stigao iz Dugopolja i Ismar Hairlahović je došao iz aktuelnog prvaka Zrinjskog. Ekipu su napustili Aleksić, Franić, Glišić i Martinović.

Tako možemo reći da je ekipa Radnika promijenila zadnju liniju skoro u potpunosti. Na golu je siguran iskusni Mladen Lučić, na desnom beku bi trebao igrati novi fudbaler Bečelić kojeg se sjećamo iz banjalučkog Borca. Štoperski par na posljednoj generalnoj probi su činili Šubert i Simonović koji su također stigli na zimskoj pauzi. Na poziciji lijevog beka čini se da je siguran Slaviša Radović. U veznom redu pozicijama dva zadnja vezna i ofanzivnog veznjaka trebali bi početi Hairlahović, Popara i Đurić. Po krilnim pozicijama igrat će Maksimović i Peco, a blizu prvih 11 je bivši naš fudbaler Đelmić. U napadu je siguran Hadžić. Zbog tri žuta kartona za utakmicu neće konkurisat Nedim Mekić.

Naš tim nema problema sa suspenzijama i povreda tako da će svih 22 fudbalera koja su otputovala jučer u Bijeljinu konkurisat za utakmicu, a sutra malo prije 14 sati ćemo vidjeti za kojih 11 igrača se opredijelo stručni štab na čelu sa Osimom.

Utakmica se igra u nedjelju u 14:30 sati uz direktan prenos na platformi Moja TV. Više informacija o prenosu pogledajte ovdje. Pravdu na utakmici će dijeliti Goran Paradžik sa pomoćnicima Amerom Macićem i Davorom Beljom.

Sretno, Željo!