Željezničar u dvanaestom kolu Premijer lige gostuje u Bijeljini. Naš naredni protivnik je ekipa Mladosti iz Velike Obarske koja zbog neispunjavanja uslova svog igrališta već drugu sezonu igra na Gradskom stadionu u Bijeljini. Mi važimo za favorita, no to je potrebno dokazati i na terenu.

Pred ovo kolo, naš tim se nalazi na četvrtom mjestu s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Zrinjski, a tri manje od vodećeg Širokog Brijega. Sljedeća utakmica je prilika da još više poboljšamo bodovni saldo. Navijači definitivno očekuju pobjedu, pogotovo zbog toga što se Mladost u dosadašnjem dijelu sezone nije istakla po dobrim igrama. Trenutno se nalaze na pretposljednjem mjestu sa samo šest osvojenih bodova (skor 1-3-7). Zanimljivo je da su jedini puni plijen osvojili još u prvom kolu (protiv Borca 2:0), da bi nakon toga ušli u seriju od deset kola bez pobjede. Vrijedi istaći i da su dva od tri remija osvojili na gostovanjima (Velež 0:0 i Slavija 0:0), dok je preostali zabilježen u Bijeljini sa Sarajevom (1:1). Kao domaćini su odigrali pet utakmica uz skor od 1-1-3. Porazi od Čelika, Širokog Brijega i Zrinjskog su ih i doveli u situaciju da već sada razmišljaju o borbi za opstanak u Premijer ligi.

Kada je u pitanju igrački kadar Mladosti, nama je svakako najpoznatiji Srđan Savić koji je ranije nastupao za Željezničar. Tu su i nekadašnji mladi reprezentativci Miroslav Jevtić, Duško Stajić i Anel Ramić, a vrlo važni članovi prvog tima su igrači veznog reda Aleksandar Vasić i Dragiša Komarčević. Komarčević je, uz defanzivca Nemanju Dabića, najbolji strijelac tima sa dva postignuta gola. Do sada su igrači Mladosti postigli samo pet golova. Peti je djelo Lazara Vidića i to je jedini gol koji su postigli napadači. Stajić, Vidić i Dragan Ristić se za sada nisu pokazali. Ekipu s klupe još od prošle sezone vodi Dušan Jevrić. Nedavno je dobio pojačanje u vidu defanzivca Bojana Markovića, koji je nekad nastupao za Čelik i Borac, mada im to nije mnogo pomoglo jer su u posljednjih nekoliko utakmica uglavnom primali po dva ili tri gola.

Admir Adžem u predstojećoj utakmici ne može računati na povrijeđenog Srđana Stanića, ali ni na Nedu Turkovića, koji je skupio tri žuta kartona, te Enisa Sadikovića, koji je u kup utakmici sa Širokim Brijegom dobio crveni karton. Josip Kvesić je iz predostrožnosti propustio spomenutu kup utakmicu, ali bi mogao nastupiti protiv Mladosti. Ostatak igračkog kadra bi, također, trebao biti na raspolaganju stručnom štabu.

Ova dva tima su se u prošlosti susrela samo dva puta. U oba navrata smo pobijedili, a prošlosezonski gostujući susret smo uvjerljivo riješili u svoju korist sa 4:0. Zanimljivo je da je po gol u oba meča postigao Riad Bajić koji je naš najbolji strijelac u novoj sezoni.

Utakmica se igra sutra sa početkom od 13:30 sati.