Našem timu su preostale još tri utakmice do kraja sezone, no priča u prvenstvu je završena i jedina, mada mala utjeha može biti osvajanje drugog trofeja, tj. osvajanje Kupa BiH. Poslije pobjede od 2:0 u prvoj utakmici na Grbavici, Željezničar će u revanš utakmici finala pokušati doći do trofeja koji nismo osvojili od 2012. godine.

Osvajanje Kupa BiH je slaba utjeha poslije propuštenih prilika u prvenstvu. Ipak, pehar je pehar i to je ono što će se u budućnost najviše pamtiti. Najmasovnije takmičenje u našoj zemlji je definitivno bitno i njegovo osvajanje je velika čast. Prema tome, naš tim mora izuzetno ozbiljno shvatiti ovu utakmicu kako bismo iz ove sezone izvukli makar nešto. Rezultat iz prve utakmice je povoljan. Pobjeda od dva razlike, zahvaljujući golovima Zajmovića i Graovca, dobra je zaliha pred revanš. Činjenica da je ostvarena bez primljenog gola je odlična stvar u kup takmičenju. Sada to treba opravdati u revanšu. Prednost od 2:0 je solidna, a kvalitetan pristup utakmici je drugi bitni sastojak za osvajanje ovog trofeja.

Krupa je proteklog vikenda igrala neočekivano zahtjevnu prvenstvenu utakmicu sa Sarajevom. Iako se možda moglo očekivati da Slobodan Starčević tu utakmicu iskoristi za odmaranje pojednih igrača, nastupili su u gotovo najjačem raspoloživom sastavu. Poraženi su sa 3:2, a da nesreća bude veća, jedini igrač koji je bio na poštedi, Radosav Aleksić, je na klupi dobio crveni karton pa neće biti na raspolaganju u revanš utakmici finala Kupa BiH. Zbog povrede je upitan nastup Nusmira Fajića, a zbog žutih kartona neće igrati Nikola Dujaković, pa su to dodatni problemi za domaći tim. Bez obzira na to, nas ne treba previše zanimati kojih jedanaest igrača domaćeg tima će istrčati na teren. Od nas najviše zavisi kakav će biti krajnji ishod utakmice. Nedavni prvenstveni poraz na ovom terenu je najbolje upozorenje.

Mi smo, također, igrali tešku utakmicu proteklog vikenda. Poraženi smo u Bijeljini. Ttime smo se i teoretski oprostili od borbe za prvo mjesto. Sada moramo skupiti snagu, kako fizičku, tako i psihičku, te se posvetiti ovoj utakmici koja donosi trofej. Navijači ne mogu biti zadovoljni zbog načina na koji se ova sezona završava, ali bi im barem ova jedna utakmica mogla donijeti mrvicu zadovoljstva. Teško je reći koga će stručni štab odabrati za ovu utakmicu. Logična pretpostavka je da kostur tima bude isti kao u prvenstvu. U odnosu na prvenstvenu utakmicu u Bijeljini će se skoro sigurno desiti neke promjene. Primjera radi, izvjesno je da će u napadu umjesto Saše Kajkuta od prve minute igrati Vojo Ubiparip, dok za ostatak tima treba sačekati dan utakmice i odluku stručnog štaba.

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 17 sati.